Vijesti 29.08.2016.

Iznjamljivanje automobila unosan biznis u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Sve više turista, sve manje auta u rent-a-caru. Stranci, ali i Banjalučani koji žive i rade u inostranstvu, najčešći su klijenti. U agencijama za iznajmljivanje auta, svako ljeto zadovoljno trljaju ruke.

“Taj dio neki od 1.6. do 1.9. se može smatrati nekom sezonom, iako se mi u svom poslovanju trudimo da preživimo i preko zime. Imamo redovne klijente, pravna lica sa kojima radimo tokom cijele godine, ali se svakako u ovom periodu poveća potražnja za vozilima za nekih 50 odsto”, kazao je Aleksandar Vlajsavljević, “Control” rent-a-car.

Zbog velike zainteresovanosti, auta se rezervišu i par mjeseci unaprijed. Dok su neki to uradili na vrijeme, drugi će ipak morati da sačekaju.

Duga putovanja i servisi auta padaju u zaborav. Posjetioci iz inostranstva brigu oko auta radije prepuštaju drugima. Pa tako i porodica iz Švedske, koja za odmor već godinama iznajmljuje auto.

“Puno je bolje, onda i dobiješ i više vremena kada dođeš avionom direkt, Zagreb ili Tuzla, nije bitno. I puno je fleksibilno, dobro, mislim, mi smo zadovoljni”, kaže Adis Softić iz Švedske.

Vrsta vozila koja se traže zavise od potrebe klijenata, kažu u Controlu. Za svačiji ukus, ali i potrebu, od malih, pa do luksuznih četverotočkaša.

(ATV)