IZOSTALO RUKOVANJE: Pogledajte kako je izgledao susret Tačija i Dodika VIDEO

Odnos između zvaničnog Beograda i Prištine obilježio je samit Proces Brdo-Bioni, gdje se spominjao i bosanskohercegovački entitet Republika Srpska. Predsjednik Kosova Hashim Thaci otkazao je učešće na zajedničkom ručku predsjednika zemalja Zapadnog Balkana.

Televizija Klan Kosova kao povod za otkazivanje prisustva navodi Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, došlo je i do rasprave između predsjednika Kosova Hashima Thacija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, gdje je bilo govora i o Republici Srpskoj.

Na sve se to uključio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je rekao Thaciju da ne želi nikakvu Republiku Srpsku da pravi na Kosovu, te da ne želi nikakvo spajanje RS sa Srbijom, iako je to želja većine građana RS i Srbije, kako je naveo.

Video koji je objavila TV Klan Kosova pokazuje kako je izgledao susreta Tachija i Dodika, nakon što se rukovao sa Aleksandrom Vučićem.

(N1)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave