Biznis 13.07.2020.

IZREČENE KAZNE OD 15.100 KM: 15 poslovnih subjekata nije poštovalo epidemiološke mjere

ČITANJE: 1 minuta

Kod 15 poslovnih subjekata na području Republike Srpske utvrđene su nepravilnosti prilikom kontrole poštivanja mjera zaštite od epidemije virusa korona tokom proteklog vikenda.

Republučka uprava za inspekcijske poslove je saopštila da je kontrola izvršena u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u ukupno 595 inspekcijskih kontrola na području Republike Srpske.

Subjektima kontrole izrečene su kazne u vrijednosti od 15.100 KM, jer se nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera koje se odnose na obezbjeđivanja socijalne distance i broj lica koja su istovremeno boravila u objektu, te korišćenje zaštitne opreme.

Akcenat u kontrolama i ovog vikenda bio je na kontroli ugostiteljskih objekta u večernjim satima, te vozilima javnog prevoza, koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične subjekte.

Iz Inspektorata RS je saopšteno da s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, privredni subjekti mogu očekivati dolazak inspektora u bilo koje doba dana, te da će se za svako kršenje preventivnih mjera preduzeti zakonom predviđene represivne mjere.

Kako navode, od velikog značaja je da poslovni subjekti svoj rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto.

(A.M/banjaluka.net)