Vijesti 21.05.2021.

Izuzetan odziv na vakcinaciju

ČITANJE: 1 minuta

Interesovanje za vakcinaciju protiv virusa korona na Banjalučkom velesajmu je izuzetno veliko, što je bilo i očekivano jer su na današnju vakcinaciju pozvani i mlađi od 65 godina, sa hroničnim oboljenjima, izjavio je član tima za vakcinaciju Doma zdravlja Banjaluka Mladen Šukalo.

Šukalo je naveo da je na dašanjem “Danu otvorenih vrata” predviđena vakcinacija “astra zenekom”, te da se na vakcinaciju mogu odazvati građani registrovani u nekom od timova porodične medicine u Domu zdravlja Banjaluka, i to mlađi od 65 godina sa hroničnim oboljenjima i narušenim zdravljem i stariji od 65 godina.

“Vakcinacija se odvija bez prethodnog zakazivanja. Ovo je treći put da organizujemo vakcinaciju bez zakazivanja. Očekivali smo velike gužve, jer smo proširili obuhvat lica za vakcinaciju. Raduje nas što su građani prepoznali značaj vakcinacije kao najboljeg vida sprečavanja širenja epidemije i vraćanja nekim normalnim životnim tokovima”, rekao je Šukalo novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je planirano da u narednim danima vakcinacija bude što masovnija, te da se svakodnevno vakciniše hiljadu građana Banjaluke.

Vakcinacija je u hali Banjalučkog velesajma počela u 11.00 časova i trajaće do 15.00 časova, a kako je navedeno u Domu zdravlja, vakcina će biti dovoljno za sve one koji danas dođu.

(Srna, E.M)

Oznake: vakcinacija