Sport 31.05.2019.

Izviđač ne pristaje na pomjeranje termina, Borac prinuđen da finale igra u Kampusu, a ne u Boriku

ČITANJE: 4 minute

Iako je postojala mogućnost da prvi meč finalne serije plej-ofa za rukometnog šampiona bude odigran u nedjelju u dvorani “Borik”, čelnici kluba iz Ljubuškog to nisu prihvatili. Borac m:tel domaćin u subotu od 19 časova u Kampusu.

U Rukometnom klubu Borac m:tel imali su želju da se prvi meč finalne serije plej-ofa za šampiona BiH protiv Izviđača odigra u pravom sportskom ambijentu, pred prepunim tribinama dvorane “Borik”, te tako obraduju svoje najvatrenije navijače, koji su takođe smatrali da meč mora biti odigran u “Boriku”, ali su iz RK Izviđača odbili da se meč pomjeri sa subote na nedjelju.

Naime, zbog zauzetosti banjalučkog “Hrama sporta”, koji je ovog vikenda domaćin Balkanskog prvenstva za karatiste, duel najboljih bh. rukometnih ekipa “preseljen” je u dvoranu Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci, popularni “Kampus”.

Čelnici Banjalučana tada su pokušali da meč pomjere za nedjelju, s obzirom da bi karate spektakl do tada bio okončan i dvorana “Borik” mogla bi se pripremiti za sudar Borca m:tel i Izviđača.

Ipak, “crveno-plavi” nisu dobili “zeleno svjetlo” od rivala, koji je insistirao da se finalna serija odigra po ranije utvrđenom rasporedu i terminima. Dakle, u subotu u Banjaluci, sedam dana kasnije u Ljubuškom, a eventualna “majstorica” 12. juna takođe na terenu Izviđača.

Direktor Borca m:tel Vladimir Branković neposredno pred početak pres konferencije, kojom je najavljen finalni dvoboj, dobio je informaciju da iz Ljubuškog ne prihvataju promjene, te je potvrdio da će prvi finalni meč biti odigran u subotu u “Kampusu”.

“Imali smo volju da utakmicu odigramo u ‘Boriku’. Ipak, nismo dobili potvrdu od Izviđača. Rekli su nam da ne žele da igraju u nedjelju, tako da meč moramo odigrati u ‘Kampusu’. Tako nam je, kako nam je. Možda će nam ovo biti dodatni motiv da pobijedimo i slavimo u finalu”, naglasio je Branković.

Istakao je da su iz Borca m:tel učinili sve kako bi duel ipak bio odigran u “Boriku”.

“Rukometni klub je jutros obavio sastanak sa rukovodstvom SD ‘Borik’, koje nam je maksimalno pokušalo izaći u susret. Kao što znate, trenutno se u ‘Boriku’ održava Balkansko prvenstvo u karateu, izuzetno važan događaj, sasvim sigurno među pet najvažnijih ove godine u Banjaluci, koji okuplja više od 1.000 takmičara, tako da ne želim da potcijenim niti jedan drugi sport. Ipak, zna se da je Banjaluka grad rukometa. Čak su i ljudi iz Karate saveza uložili napore da se prvenstvo završi što prije, kako bismo u nedjelju ušli u dvoranu sa svojim rekvizitima, očistili dvoranu i sve pripremili za utakmicu u 19 časova. Ali, nismo dobili saglasnost iz Ljubuškog”, istakao je direktor “crveno-plavih”.

Istakao je da su tek u četvrtak saznali da će Borac biti domaćin u prvoj utakmici. Zbog različitih tumačenja Propozicija takmičenja, nije bilo jasno koja ekipa će imati prednost domaćeg terena.

“Obavještenje smo tek juče ujutro da igramo za dva dana. To je na nivou seoske zabave, kao da se igra ljetna liga, a ne finale državnog prvenstva. Mi nemamo svoju dvoranu, niti svoju policiju. Svaki događaj mora se najaviti sedam dana ranije, da bi sve bilo po zakonu. Oni su nas doveli u nezgodnu poziciju, kao što je slučaj sad sa dvoranom, u kojoj ne možemo igrati. Sve je moralo biti drugačije”, zaključio je Branković.

Na kraju se osvrnuo i na polufinalni dvoboj u Gračanici, gdje su rukometaši Borca m:tel igrali u pravoj sportskoj atmosferi.

“Osjećali smo se predivno u Gračanici. Ne samo što smo prošli u finale, nego zbog sjajne atmosfere. Sat vremena prije početka utakmice dvorana je bila puna. Navijanje je bilo kulturno, bez ikakvog vrijeđanja. Svaki potez, ne samo domaćih igrača, nego i naših, bio je ispraćen aplauzom. Na kraju su nas desetominutnim aplauzom ispratili sa terena. Mislim da je Gračanica lijep primjer kako treba da se navija u BiH i da se daje podrška sportu”, pohvalio je Branković Gračanicu.

Podsjetimo, finalna serija igra se na dvije pobjede. Nakon prve utakmice u Banjaluci, revanš meč na programu je 8. juna u Ljubuškom, gdje će biti odigrana i eventualna “majstorica” četiri dana kasnije.

(mondo.ba)