Sport 30.05.2019.

Izviđaču dodijeljena prednost domaćeg terena u finalnoj seriji sa Borcem

ČITANJE: 2 minute

U finalu rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine sastaće se Izviđač iz Ljubuškog i banjalučki Borac. Šampion i učesnik SEHA lige igraće protiv osvajača Kupa BiH i očekuje se odlično finale.

Komesar za takmičenje Zdenko Alpeza je odlučio da prednost u finalu koje se igra na dvije pobjede ima tim iz Ljubuškog. Prilikom žrijeba, naime, Izviđač je bio broj 2, a Borac broj 4, pa je komesar ekipi iz Ljubuškog dodijelio prednost domaćeg parketa i dva meča na domaćem terenu.

Član Upravnog odbora Rukometnog saveza BIH Vojislav Rađa ističe da je donijeta odluka da par nosi broj, pa bi tako u finalu prednost oko domaćeg terena imao Borac.

– Odluka Upravnog odbora je bila da par nosi broj u doigravanju. To praktično znači da bi Borac trebao biti nosilac u finalu, jer je u polufinalu pobijedio Gračanicu koja je bila broj 1. Propozicije takmičenja je donio Upravni odbor i komesar ne bio smio da ih proizvoljno tumači, jer smo mi zaduženi za to – istakao je Rađa.

U Borcu se spremaju za finale.

– Nažalost, propozicije su ostale nedorečene. U njima piše da je učesnik SEHA lige dobio broj 2 prilikom izvlačenja brojeva i da se do finala igra Kup sistem u kojem boljeplasirani tim iz ligaškog dijela ima prednost. Nama je ostalo samo da spremimo za meč i da u duelima osvojimo titulu šampiona BIH – rekao je direktor Vladimir Branković.

Komesar Zdenko Alpeza se nije javljao na pozive. Finalna serija počinje 1. juna u Banjaluci , dok je drugi meč u Ljubuškom 8. juna, a eventualna majstorica je 12. juna.

U dosadašnjem dijelu plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine igrao se kup sistem u kojem se gledala gol razlika. Međutim, u finalu se igra na dvije pobjede. U slučaju da se utakmica u finalu završi neriješeno, igraće se produžeci dva puta pet minuta, a zatim su mogući i sedmerci, ako ne bude pobjednika ni nakon dodatnog vremena. Šampion BiH će biti ekipa koja ostvari dva trijumfa.

(Srpskainfo)