Vijesti 08.02.2023.

IZVJEŠTAJ TUŽILAŠTVU: Četiri Banjalučanina osumnjičena da su oštetili firmu za 680.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Protiv četiri osobe iz Banjaluke podnesen je izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da su raznim malverzacijama oštetili jednu firmu za više od 680.000 maraka.

UPolicijskoj upravi Banjaluka rekli su da su izvještaj podnijeli protiv D.K. iz Banjaluke zbog postojanja sumnje da je počinilo krivična djela „Oštećenje povjerilaca“ i „Nazakonito postupanje u privrednom poslovanju“, a protiv I.J., B.D. i J.P., svi iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Oštećenje povjerilaca“.

– Prijavljeni D.K. se sumnjiči da je u avgustu 2020. godine obavljajući poslove direktora akcionarskog društva, nezakonito raspolagao nekretninama akcionarskog društva i onemogućio ostvarivanje prava akcionara na otkup akcija po osnovu nesaglasnosti, na način da je u namjeri da nanese štetu povjeriocu – društvu sa ograničenom odgovornošću potpisao odluku o prodaji nekretnina navedenog akcionarskog društva, a koje su bile predmet sudskog izvršenja po tužbi povjerioca – rekla je portparol ove Uprave Milana Stojanović.

Ona je dodala, da je on dao punomoć B.D. da potpiše ugovor o nepokretnosti bez odluke skupštine akcionarskog društva, čime je društvu sa ograničenom odgovornošću onemogućena naplata na nekretninama koje su bile predmet spora i pričinjena materijalna šteta u iznosu od 681.677 KM, a akcionarima navedenog društva materijalna šteta u neutvrđenom iznosu.

– Potom se I.J. se sumnjiči da je kao direktor firme iz Banjaluke dao punomoć radniku J.P. da potpiše ugvor o kupoprodaji nekretnina akcionarskog društva koje su bile predmet sudskog izvršenja, a navedena firma isti nije realizovala, odnosno predmetne nekretnine nije platila, čime je omogućeno pribavljanje navedene protivpravne imovinske koristi akcionarskom društvu – istakla je Stojanovićeva, prenosi Srpskainfo.

(SB)

Oznake: PU Banjaluka