Vijesti 12.01.2022.

IZVJEŠTAJ TUŽILAŠTVU: Sikima i Mičić ispalili više hitaca jedan prema drugom

ČITANJE: 2 minute

Protiv Gorana Sikime i Aleksandra Mičića podnesen je izvještaj tužilaštvu u Istočnom Sarajevu zbog toga što su, početkom godine, jedan drugog pokušali da ubiju.

Izvještaj protiv njih podnijela je Policijska uprava Istočno Sarajevo i obojica se terete za pokušaj ubistva.

“Oni se sumnjiče da su 2. januara ove godine, u Ulici Hilandarska, opština Istočno Novo Sarajevo, pokušali da ubiju jedan drugog upotrebom vatrenog oružja. Tom prilikom je G.S. zadobio teške tjelesne povrede”, rečeno je u PU Istočno Sarajevo, prenosi Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijama, obojici je u međuvremenu određen pritvor.

Motiv

Ni danas nije poznat motiv zbog čega je došlo do obračuna između njih dvojice.

Revolveraški obračun se odigrao u noći između 1. i 2. januara u Hilandarskoj ulici. Prema prvim rezultatima istrage, sve ukazuje na to da je Sikima prvi napao Mičića.

Odmah nakon pucnjave policija je uhapsila Mičića, ali je on poslije kriminalističke obrade pušten na slobodu. Tužilaštvo se u međuvremenu predomislilo i nakon saslušanja zatražilo njegovo pritvaranje.

Slična situacija je bila i sa Sikimom, koji je nakon ranjavanja bio na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, ali je nakon toga sproveden u pritvor.

Izvor Srpskainfo pojašnjava da je do obračuna došlo na parkingu u Hilandarskoj ulici, kod benzinske pumpe ”Brčko gas”.

Sikima je prvo pucao prema Mičiću, kojem je jedan metak prošao kroz jaknu. On je uzvratio paljbu i sa četiri hica pogodio Sikimu u leđa i ekstremitete.

Kako je saopštilo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, obojica su osumnjičeni za pokušaj ubistva, s tim da se Mičić tereti za lakši oblik djela, odnosno “pod posebno olakšavajućim okolnostima”.

Rekonstrukcija

Izvor Srpskainfo kaže da je policija do sada rekonstruisala šta se dešavalo te kobne večeri.

“Mičić je išao prema svojoj kući kada je primjetio Sikimu, koji je preko lica imao zaštitnu masku, te kapuljaču preko glave. Pozvao ga je da skine masku da vidi o kome se radi, ali je Sikima izvadio pištolj i prema Mičiću ispalio najmanje dva hica”, navodi tužilaštvo.

Pojašnjava se da je Sikima tada krenuo bježati, da bi Mičić izvukao pištolj ”smit i veson”, kalibra devet milimetara, za koji posjeduje dozvolu za držanje i nošenje.

Prema Sikimi je ispalio najmanje osam hitaca, od čega su ga četiri pogodila.

(SB)