Sport 13.10.2016.

“Ja sam najmlađi trener u istoriji Borca”

ČITANJE: 2 minute

Novi šef struke banjalučkog Borca Vule Trivunović pokušaće da osvoji titulu u Prvoj ligi Republike Srpske i vrati “Velikana iz Platonove” tamo gdje i pripada – u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
Iznenadni odlazak Vlade Jagodića sa klupe crveno-plavih i preuzimanje tuzlanske Slobode, pružilo je priliku njegovom pomoćniku, mladom 33-godišnjem stručnjaku Vuletu Trivunoviću da nastavi posao i ostvari klupski cilj – povratak u bosanskohercegovačku fudbalsku elitu.

Klub sa Gradskog stadiona sada predvode domaći i mladi ljudi što će po mišljenju brojne armije navijača vratiti ekipu na staze stare slave.

Oliver Jandrić, sportski direktor i nekadašnji kapiten Banjalučana naglasio je da je besmisleno predstavljati novog trenera jer Trivunovića svi poznaju u BiH pošto je bio dugogodišnji kapiten crveno-plavih, ali i Sarajeva.

“Razlog mog dolaska na konferenciju za štampu je predstavljanje novog trenera, iako za to nema neke posebne potrebe. Svi u fudbalu znaju ko je Vule Trivunović i doskora je bio asistent Vlade Jagodića. Očekuje ga izuzetno težak posao da vrati Borac u Premijer ligu BiH, ali vjerujemo da je dorastao zadatku i sigurni smo da će doprinijeti napretku ekipe i kluba. Takođe, nadamo se da će se njegove i naše ambicije poklopiti”, rekao je Jandrić najavljujući novog kormilara Trivunovića.

Nasljednik Jagodića je samostalno u trenerskoj karijeri vodio banjalučki BSK, Slobodu iz Mrkonjić Grada i srbačku Slogu izrazio je zadovoljstvo što je dobio priliku da radi u svom matičnom klubu.

“Zadovoljstvo je postati najmlađi trener u istoriji Borca, ali i velika obaveza. Svjestan sam težine predstojećeg posla, ali se ne plašim izazova. Lideri smo na tabeli i naš cilj je da tako i ostane do kraja. Međutim, neće biti lako, posebno jer nas sada očekuju tri teška gostovanja (Zvijezda 09, Slavija i Kozara). U svom mandatu, želim da naglasim da neću biti egoista, već ću sve svoje kapacitete da podvrgnem zajedničkom cilju, a to je plasman u Premijer ligu BiH”, rekao je Trivunović na zvaničnom predstavljanju.

U igračkoj karijeri je pored crveno-plavog i bordo dresa, branio boje srpskog Obilića, njemačkog Burghauzena, ruskog Himkija, poljske Krakovija…da bi karijeru okončao na “Koševu” 2014. godine. Takođe bio je i reprezentativac BiH.

“Bio sam energičan kao igrač, a takav sam i kao trener”, podvukao je novi strateg “Velikana iz Platonove”, koji će vatreno krštenje na klupi imati u Bijeljini protiv Zvijezde 09 u okviru 11. kola Premijer lige Republike Srpske.

A kakav je bio fudbaler najbolje ilustruju brojni aplauzi fudbalske Banjaluke, ali i Sarajeva…

“Domaće snage ispred svih”

Oliver Jandrić je naglasio da je Borac u istoriji najviše uspjeha ostvario kad su ga predvodili domaći treneri iz Banjaluke. “Pokazalo se da je to bolja opcija i takva će biti filozofija kluba u budućnosti”.

(mondo.ba)