Politika 15.11.2020.

“JA SAM NOVI GRADONAČELNIK”: Stanivuković proglasio pobjedu u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Draško Stanivuković upravo je proglasio pobjedu za gradonačelnika Banjaluke.

Ja sam novi gradonačelnik Banjaluke, izjavio je za Srpskainfo Draško Stanivuković, kandidat opozicije.

On je rekao da Banjaluka neće biti grad jedne stranke, nego svih Banjalučana, prenosi Srpskainfo.

On je sa svojim aktivistima proslavio, kako tvrdi pobjedu, u radnom štabu PDP u jednom banjalučkom lokalu.

“Cijeloj RS želim da kažem jednu političku činjenicu – mi smo pobijedili u Banjaluci, pobijedili”, rekao je Stanivuković, prenose Nezavisne.

Rekao je da će ispuniti sva obećanja koja je dao tokom kampanje i zahvalio saradnicima i glasačima.

“Trg u našem gradu biće slobodan, građani će se lijepo okupljati. Ovo je šira poruka ne samo za Banjaluku, već za cijelu RS. Ovo je poruka za sve one koji su otišli, da mogu da se vrate, da ovdje žive”, dodao je kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke.

“Ovo je poruka da se građani ne trebaju plašiti promjena, ovo je promjena koja će prijati. Rekli smo da je pobjeda u Banjaluci preduslov svih pobjeda”, rekao je Stanivuković

“Imamo naš program, naš put, razvijaćemo ovaj grad kao otvoren grad, prijateljski grad, grad ljudskog lica, ali grad u kojem će simbol uvijek biti čovjek. Ovo će biti grad u kojem ćete moći napredovati bez članske karte. Našom pobjedom Banjaluka nije PDP-ova, a pogotovo nije SNSD-ova, biće uvijek banjalučka”, riječi su Stanivukovića.

Ovo je veliki rezultat za cijelu opoziciju, ne samo za Banjaluku, nego za opozicioni duh koji smo imali i 2018. koji smo mi utvrdili. Ovo je bitno za budućnost RS da ulazi u jednu fazu pluralizma, a bili smo na ivici da skliznemo u jednoumlje, rekla je Jelena Trivić, nosilac liste PDP-a za Skupštinu grada Banjaluka.

“Ono što su protivnici najavljivali da će osvojiti 90 odsto opština, neka znaju da se to neće desiti. RS ne smije da sklizne u jednoumlje. Suština ove pobjede nije u tome da li je to iznio najviše PDP, Draško, ja ili neko drugi, suština je da se narod oslobodio straha. Ne postoji strah, i današnji izbori su to pokazali. Pokazali su još jednu stvar, kada neko pomisli da je na vrhu i da mu niko ništa ne može – to pada”, rekla je Trivić.

Dodala je da se raduje što RS ulazi u jednu eru u kojoj će svaki čovjek moći da misli i da se toga ne boji.

“Nadam se da će u Bijeljini biti tako, već imamo naznake gdje su oni proglašavali pobjede, a ipak ćemo pobijediti mi”, dodala je Trivić.

(SB/Banjaluka.net)