Vijesti 18.11.2018.

“JAČANJE MJESNIH ZAJEDNICA” Radovi u šest naselja, za djecu dva igrališta

ČITANJE: 1 minuta

Tokom sljedeće sedmice trebalo bi da počne izgradnja dječjeg igrališta na Laušu, u Ulici Dr Koste Krsmanovića.

Za još jedno igralište u ovoj mjesnoj zajednici, na lokaciji kod crkve na Laušu, u narednih desetak dana očekuje se raspisivanje tendera za izbor izvođača radova, saopšteno je iz Gradske uprave.

Oba igrališta gradiće se u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Izvođač za građevinske radove na igralištu na Laušu, preduzeće „Građenje Đurić“ 15. novembra je uveden na ovo, kao i na gradilišta u mjesne zajednice: Saračica, Paprikovac i Rosulje, takođe uključene u ovaj projekat.

Prema podacima Odjeljenja za opštu upravu, u Saračici počinje gradnja trotoara, na Paprikovcu sanacija ogranka Ulice Davida Štrpca u dužini od oko 250 metara, dok će u Rosuljama biti saniran objekat mjesne zajednice.

Uskoro se očekuje i realizacija preostalih projekata, koje su savjeti mjesnih zajednica kandidovali za 2018. godinu, i to radovi na unutrašnjem uređenju i opremanju sportske balon-hale u Šargovacu i raspisivanje tendera za izbor izvođača za gradnju društvenog doma u Česmi.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je inicijativa vlada Švedske i Švajcarske, a provodi ga kancelarija Razvojnog rograma Ujedinjenih nacija. Za svaki projekat UNDP izdvaja 70 odsto sredstava, dok je obaveza Grada da obezbijedi 30 odsto.

Sa područja Banjaluke u projektu učestvuje šest mjesnih zajednica: Lauš 2, Paprikovac, Saračica, Česma, Šargovac i Rosulje.

(Srpskainfo)