Politika 28.12.2016.

Jaćimović: Opozicija lupeta gluposti

ČITANJE: 2 minute

Nezavisni odobornik Milenko Jaćimović i juče je bio u centru pažnje. Nakon nedavnog verbalnog obračuna kojeg je imao sa PDP-ovim Draškom Stanivukovićem, i na jučerašnjoj sjednici nije štedio opoziciju te je istakao da ona „lupeta gluposti“.

Naime, Jaćimović se nadovezao na temu o načinu na koji je do sada trošen novac od ranije podignutih kredita.

Iz opozicije su tvrdili da novac nije najbolje planski utrošen, sa čim se nije složio zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić koji je kazao da je novac od kredita koje je grad do sada dizao, potrošen za značajne projekte.

Sa opozicijom se nije složio ni Jaćimović koji je istakao da opozicija “lupeta gluposti”.

– Nije ova Banjaluka asfaltirala 1200 kilometara puteva, jer to nije trebalo, tek onako. Riješena su tri mosta, stotine kilometara vodovoda, a treba imati i na umu da je u periodu od 2007. do 2016. porastao broj automobila za 20.000. Mislim da ne baratate informacijama. Niste se dobro pripremili – kazao je on.

Inače, primjetno je da u aktuelnom sazivu gradonačelnik Radojičić prilično dobro sarađuje sa odbornicima koji dolaze iz opozicionih stranaka, što u protekloj deceniji nije bio slučaj, naročito ne sa prethodnim gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem.

Naime, opozicija je podržala većinu Radojičićevih dosadašnjim inicijativa, ali je i on bio i više nego otvoren za njihove prijedloge, a često ih je i prihvatao.

Na opoziciju trenutno najviše “napada” nezavisni odbornik Jaćimović.

Podsjećamo, dan prije nego što je prozvao opoziciju da “priča gluposti”, Jaćimović je imao verbalni okršaj sa PDP-ovcem Draško Stanivukovićem, prozivajući ga da je samo “dječak u Skupštini”, a sebe nazvao “Mesijem u Skupštini”, poredivši se sa slavnim fudbalerom Lionelom Mesijem.

(banjaluka.net)