Sport 21.09.2016.

Jagodić: Biće još bolje kada napadači prorade

ČITANJE: 3 minute

Na radost svih pristalica “crveno-plave” boje fudbaleri Borca su pobjedom u krajiškom derbiju protiv Rudar Prijedora (3:2) na gostovanju izbili na prvo mjesto i tako ispunili prvi dio plana šefa stručnog štaba Vlade Jagodića.

– Čim sam došao na kormilo poslije trećeg kola stalno sam ponavljao da mi je prvi cilj da se što prije dočepamo liderske pozicije. Nadao sam se da će to biti ranije, ali na ruku mi nisu išli rezultati ostalih konkurenata, koji su takođe pobjeđivali. Sada smo uspjeli da u direktnom okršaju savladamo do ovog kola lidera iz Prijedora i zasjeli smo na čelo kolone – rekao je Jagodić.

Ono što može da zabrine stručni štab je činjenica da napadači još nisu proradili.

– Uspjeli smo da se dočepamo liderske pozicije iako u dosadašnjih sedam kola nijedan od naših pogodaka nije postigao navalni igrač, već su svi djelo veznih fudbalera. Pet je postigao Ivan Delić i to svih pet u prethodne dvije utakmice, tri Miloš Dujković i po jedan Siniša Radoja i Slađan Antić. Nedostatak efikasnosti napadača uvidio sam i prije ponovnog dolaska na klupu Borca i od prvog treninga sam pokušao da to otklonim, ali za sada ne ide – naglasio je Jagodić.

Iskusni stručnjak se nada da će se situacija brzo promijeniti.

– Šteta je što se klasični špic Boris Gavrić povrijedio prije početka prvenstva, a doveden je da daje golove. Zbog toga smo morali da vratimo još jednog napadača u klub. Doveli smo Armanda Mancea i vjerujem da ćemo sa njim dobiti određenu dozu pritiska na protivnički gol. To će otvoriti mogućnost da Gedeon Guzina bude rasterećeniji i nadam se da će se to već u narednim mečevima pokazati djelotvornim. Osim njih dvojice na raspolaganju imamo još tri mlada napadača: Miloša Kukića, Predraga Zekanovića i Radovana Perišića. Ako se nastavi neefikasnost navalnih igrača vrlo lako je moguće da i ovi golobradi mladići sve više budu dobijali šansu – nastavio je Jagodić.

U naredna dva kola Banjalučani imaju nešto lakši posao. Prvo dočekuju “fenjeraša” i imenjaka iz Šamca, a potom gostuju u Foči, gdje će igrati sa Sutjeskom, koja je trenutno na pretposljednjoj poziciji.

– To su samo uslovno lakši rivali. Igračima sam već rekao da maksimalno mobilni moraju ući u ove susrete, jer bi svako eventualno opuštanje moglo biti kobno. Moramo svakog rivala maksimalno ozbiljno shvatiti, jer se samo tako može do cilja. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, jer je svaka naredna najbitnija i vjerujem da prvo mjesto na kojem se sada nalazimo nećemo ispustiti do kraja prvenstva – dodao je Jagodić.

Zrinjski

Žrijeb nije bio naklonjen Borcu koji će danas od 16 časova gostovati u Mostaru kod Zrinjskog u šesnaestini finala Kupa BiH.

– Nisam bio sarkastičan kada sam odmah poslije izvlačenja parova rekao da nas je žrijeb pomilovao. Kada već gostujemo, najbolje je da to bude protiv najbolje ekipe u BiH. Svjesni smo da su naše šanse u ovom duelu minimalne, ali nam niko ne smije zabraniti da se nadamo prolazu u narednu rundu takmičenja. Zrinjskom se ne prijeti, jer je to ekipa koja nije u posljednje 53 utakmice doživjela poraz na svom terenu. Možda je simbolika u tome što su posljednji put izgubili (0:2) 2013. godine od Čelika čiji sam tada bio trener – naglasio je Jagodić.

(Glas Srpske)