Sport 12.10.2016.

Jagodić: Navijači Borca mi neće zamjeriti

ČITANJE: 2 minute

Vjerujem da će navijači ispravno prihvatiti odluku da odem, iako sam svjestan da će biti i onih koji će imati loših komentara.

Mislim da sam zaslužio razumijevanje, rekao je Vlado Jagodić, koji je sporazumno raskinuo saradnju s FK Borac i u narednom periodu će biti trener Slobode iz Tuzle.

Jagodić je preuzeo Borac nakon tri kola Prve lige Republike Srpske od Zorana Dragišića. Banjalučani su tada bili peti na tabeli, a Jagodić sedam kola poslije ostavlja klub na liderskoj poziciji sa tri boda više od prvog pratioca Rudar Prijedora.

“Imao sam klauzulu po kojoj mogu da napustim klub u slučaju inostrane ponude ili iz BHT Premijer lige. Razgovarao sam sa čelnicima kluba nakon što mi je stigla ponuda Slobode i bilo je teško donijeti odluku da odem. Razišli smo se korektno i prijateljski. Borcu želim da osvoji titulu prvaka RS i da se vrati u BHT Premijer ligu, jer mu je tamo i mjesto”, rakao je iskusni stručnjak.

Jagodić je istakao da ostavlja stabilan klub s odgovornim rukovodstvom, ali i stručnim štabom koji može da nastavi putem kojim je on išao. Vule Trivunović, pomoćni trener kluba, naslijediće trofejnog trenera. Jagodiću je ovo četvrti odlazak s klupe Borca. Prethodna tri puta je dobijao otkaz, a sada se sam odlučio na odlazak.

“Držao sam se dogovora i želim da zahvalim čelnicima što su mi izašli u susret. Tri puta sam odlazio na ružan način i sada odlazim ponosan na rezultate. Želja mi je bila da osvojim titulu i vratim klub u Premijer ligu i vjerujte da mi je bilo teško da donesem ovu odluku. S druge strane mi je drago što se vraćam u Premijer ligu i želim da se borim za Evropu”, kazao je Jagodić, koji je preko 130 puta vodio “crveno-plave” u svim takmičenjima, računajući i prijateljske utakmice.

Jagodić je istakao da postoji mali broj klubova u BiH koje bi trenirao, a Sloboda je jedan od njih.

“Sloboda ima renome, navijače i velike ambicije u nastavku sezone. Mislim da nisam pogriješio što sam se odlučio na ovaj korak. Želim ponovo kao trener da se borim za titulu prvaka i izlazak na međunarodnu scenu. I ranije sam imao ponude nekih klubova, ali ovu ipak nisam mogao da odbijem”, rekao je Jagodić.

(nezavisne.com)