Sport 15.10.2020.

JAGODIĆ: Uprkos problemima sa povredama, Borac želi da sa Radnikom nastavi uspješan niz

ČITANJE: 2 minute

Radnik i Borac u sutrašnji duel u okviru 11. kola Premijer lige BiH ulaze sa istim ciljem, a to je pobjeda. Bijeljincima je potrebna kako bi sa dna krenuli ka sredini tabele, a Banjalučanima da bi ostali u samom vrhu.

Borac u Bijeljinu putuje sa puno problema u igračkom kadru, ali i željom da nastavi uspješan niz.

Banjalučani su vezali četiri pobjede.

Trener Vlado Jagodić tokom reprezentativne pauze nije mogao da računa na šest reprezentativaca u mlađim kategorijama, dok je van stroja i kapiten Stojan Vranješ, piše Srpskainfo.

– Imali smo problema u radu zbog izostanaka i povreda, ali nemamo mjesta za kukanje. Koga nema bez njega se može i mora. Sigurno da je izostanak Stojana Vranješa hendikep za naš tim, ali procijenili smo da ne želimo da rizikujemo sa kapitenom. Napadači Jovo Lukić i Bojan Marković su odradili poslednji trening i idu sa nama u Bijeljini ali je pitanje da li će konkurisati za tim. Lukić ima povredu a znamo da je u ranijim mečevima morao da bude zamijenjen, dok Marković nije radio tri dana. Obojica su tražili da idu sa nama i to ću i te kako da cijenim – istakao je Jagodić.

Trener Borca je najavio da uprkos problemima želi da ekipa nastavi uspješan niz.

– Radnik je mnogo kvalitetnija ekipa nego što to pokazuju trenutni rezultati . Imaju specifičan način igre i loše su rezultatski startovali. Opasni su u tranziciji, po osvojenoj lopti i to je segment igre na koji moramo da obratimo pažnju. Želimo da povećamo bodovni saldo ali pitaće se sigurno i Radnik. Uprkos svemu otvoreno kažem da ne idemo na remi, želimo tri boda. Digao sam ljestvicu visoko, možda i više nego što je realno ali želim da me igrači shvate. Slijede nam vezana gostovanja u prvenstvu i Kupu dok naši rivali igraju međusobno i svaka pobjeda će nam puno značiti.

Banjalučani nisu u reprezentativnoj pauzi doveli pojačanje, koje je veoma potrebno posebno u veznom redu.

– Bosančić i Vranješ su povrijeđeni, Danilović je otišao i sigurno je da nas u veznom redu nema, deficit je i na broj, ali smo i dalje pri stavu da ne želimo da do dovodimo igrače samo da popoune broj. U pregovorima smo sa dva- tri igrača koji bi trebali da donesu kvalitet ali još nismo postigli dogovor – završio je Jagodić.

Mladi Dino Kalesić čeka svoju šansu.

– Idemo na gostovanje dobroj ekipi, koja ima večći kvalitet nego što to pokazuje trenutni bodovni saldo.Dobro radimo i treniramo i nadamo se da ćemo nastaviti uspješan niz te doći do nove pobjede – poručio je Kalesić.

Radnik i Borac su dosad u Bijeljini odigrali sedam mečeva u Premijer ligi BiH a trenutni skor je jedna pobjeda domaćina uz remi i pet poraza.

(SB/banjaluka.net)