JAHORINA Oboreni rekordi po broju skijaša i noćenja

Јahorina i ove godine obara sve rekorde u broju skijaša i noćenjima. Nepunih mjesec i po dana od početka skijanja u odnosu na predhodnu sezonu više od 30.000 skijaša skijalo je na padinama ove planine. Iako nije bilo obilnih padavina staze su odlično pripremljene jer je sistem za vještačko osnježavanje radio u punom kapacitetu.

Planina Jahorina je prepuna domaćih i stranih gostiju. Traži se i krevet više. Svi uživaju u suncu i skijanju i ne mogu da sakriju utiske kako stazama tako i gostoljubljivošću domaćina.

Rukovodstvo OC Јahorina je u protekle dvije godine radio punom parom kako bi ova planina zasjala u punom sjaju. Sva ulaganja kada je riječ o stazama su potpuno opravdana jer do sada nije bilo zastoja u skijanju.

– Upravo zahvaljujući sistemu za osnježavanje i novim instalacijama mi smo od prvog decembra proizveli 150.000 kubika snijega. Ovaj sistem se nije gasio mjesec i po dana i upravo zbog toga Јahorina opet obara rekorde – rekao je generalni direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić.

Prema svim dosadašnjim paremetrima, u prvih deset dana nove 2020. godine na Јahorini je skijalo više od 30.000 skijaša što je više od 4.000 po jednom danu, a prema procjenama rukovodstva ovo je do sada najbolji ostvaren rezultat od kad se skija na Olimpijskoj planini.

(RTRS)

Iz dva marketa u Banjaluci ukrao kozmetičke proizvode

Policija je u Banjaluci uhapsila B.M. koji se sumnjiči da je izvršio dva krivična djela “Krađa”. Naime, 24.01.2020. godine, od strane ovlaštenih lica dva banjalučka marketa, prijavljeno je da su otuđeni kozmetički proizvodi u ukupnoj vrijednosti od oko 500 KM. Kod B.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem

Ispod vozila u Lazarevu nisu postavljene eksplozivne naprave

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka postupili su po prijavi da je ispod vozila u Ulici Branka Popovića u ovom gradu nepoznato lice postavilo predmet, a uviđajem je utvrđeno da nije riječ o eksplozivnim napravama. U saopštenju iz Policijske uprave dodaje se da je rad na ovom predmetu u toku, te da je o događaju obaviješten dežurni

“Sirano de Beržerak” na banjalučkoj sceni

U Dječijem pozorištu Republike Srpske počeo je rad na prvoj ovogodišnjoj predstavi “Sirano de Beržerak” beogradskog dramskog pisca Igora Bojovića, a reditelj Jug Radivojević juče je s banjalučkim ansamblom održao prvu čitaću probu teksta.

Servisne informacije za 27. januar

Servisne informacije za ponedjeljak, 27. januar 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se tri krivična djela. Javni red i mir je narušen tri puta. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U

Poginula i ćerka Kobija Brajanta

Tragične vesti stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, pored Kobija Brajanta u padu helikoptera poginula je i njegova ćerka Điđi Brajant (13g), prenosi ESPN. Kako je preneo novinar Adrijan Vojnarovski, Brajant je zajedno sa ćerkom išao na košarkašku utakmicu kada se helikopter srušio. Pored Kobija i Điđi, u helikopteru su bili “još jedan igrač i roditelj”,