Vijesti 03.01.2021.

JANJETOVIĆ: U Kostajnici neophodne hitne intervencije, najpotrebniji građevinski materijal i radnici

ČITANJE: 1 minuta

Građevinski materijal i građevinski radnici najpotrebniji su opštini Kostajnica, kojoj je snažan zemljotres pričinio veliku materijalnu štetu, izjavio je načelnik opštine Nikola Janjetović.

Janjetović je naveo da će danas biti angažovano šest dizalica sa korpama sa kojima će se raditi na uklanjanju oštećenih dimnjaka i dijelova krovova koji predstavljaju opasnost po bezbjednost građana.

“Prioritetne su hitne intervencije na oštećenim objektima koji predstavljaju opasnost. Popis štete ćemo vršiti kasnije tako što ćemo ići od kuće do kuće”, rekao je Janjetović.

On je istakao da su problem dodatna oštećenja na objektima, koja uzrokuju naknadni potresi.

Janjetović je napomenuo da je u zemljotresu oštećeno oko 600 objekata, a za sada je predviđeno rušenje njih 15.

“Juče smo u privremenom smještaju zbrinuli četvoročlanu porodicu i još dva lica, a šest porodica koje su se prijavile za smještaj za sada su pronašle utočište kod rodbine i prijatelja”, rekao je Janjetović.

Prema njegovim riječima, opštinski Štab za vanredne situacije razmatra kako što prije pronaći smještaj za ustanove i preduzeća, koja su bila na spratu stare zgrade magistrata.

“Na spratu ovog objekta oštećenog u zemljotresu nalaze se kancelarije Biroa za zapošljavanje, Fonda PIO, Turističke organizacije i Poreske uprave. Za ove ustanove moramo što prije naći alternativni smještaj kako bi bile na usluzi građanima”, rekao je Janjetović.

(Srna)