Janković ostaje trener Borca

Igor Janković će i u nastavku BHT Premijer lige BiH biti trener FK Borac i naredne sedmice bi trebalo da potpiše ugovor, kada će mu i zvanično biti ukinut status vršioca dužnosti.

Janković je preuzeo ekipu u finišu prvog dijela sezone nakon smjene Zorana Milinkovića i u tri kola je sa ekipom osvojio četiri boda. Između ostalog, na Gradskom stadionu je pao Široki Brijeg i tom pobjedom Borac je ostao u igri za plasman u Ligu za prvaka. U posljednje vrijeme je bilo dosta priče da će Janković ostati na klupi “crveno-plavih” iako su se aktivno vodili pregovori sa Draganom Jovićem.

Jankoviću će sljedeće sedmice biti ukinut status vršioca dužnosti i mladi stručnjak će moći da nastavi sa planiranjem prelaznog roka. On je i do sada bio uključen u angažovanje igrača s obzirom na to da je na čelu sportskog sektora.

“Praktično smo se sve dogovorili. Ostale su još sitne pojedinosti. U nastavku sezone imaću dvostruku funkciju, jer ću pored trenera biti i direktor sportskog sektora”, rekao je Janković.

Redove Banjalučana ove zime već su pojačali Stefan Dujaković, Mahir Karić, Armin Mahović i Danijel Majkić, dok su tim napustili Mahir Karić, Rio Suzuki, Boris Raspudić i Borislav Erić. Gradski stadion bi mogao da napusti i Goran Galešić, koji ima nekoliko inostranih ponuda. Čelnici Borca su aktivni u ovom prelaznom roku pa se kraju privode pregovori sa Pericom Ivetićem, koji bi uskoro mogao ponovo da zaduži crveno-plavi dres. Janković bi narednih dana trebalo da obavi razgovore i sa “otpisanima” Bojanom Puzigaćom, Milošem Đorđevićem i Ivanom Delićem i postoji mogućnost da neko od njih ostane u klubu.

Pripreme za nastavak sezone u bh. eliti Borac će početi 10. januara i treniraće u Banjaluci sve do 22. januara, za kada je planiran odlazak za slovenački Kopar. Ekspedicija Borca će se tamo zadržati do 3. februara. U Sloveniji će biti odigrano nekoliko utakmica, a prije toga bi 13. januara trebalo da odigraju meč sa Interom iz Zaprešića u Banjaluci. Borac će generalnu probu pred nastavak prvenstva imati 10. februara, kada će odmjeriti snage sa Metalegeom iz Jajca, članom Prve lige Federacije BiH. Proljetni dio prvenstva počinje 17. februara, a Borac će u okviru 19. kola igrati u Bijeljini protiv Radnika, jednog od direktnih konkurenta za plasman u Ligu za prvaka BiH. Borac osim ovog meča na proljeće očekuju dueli sa Krupom i Zrinjskim na Gradskom stadionu i gostovanje Slobodi u Tuzli.

(Nezavisne)

Krava ubila vlasnika dok ju je vodio biku

Naš Aleksije poveo je kravu na oplodnju kod bika, prema selu Kola. Međutim, nisu odmakli ni kilometar od štale i, po svemu sudeći, kada je počela padati kiša, on je raširio kišobran, što ju je uplašilo, te ga je usmrtila.

(FOTO) Majstor “Parking majstora”

Čitalac portala blmojgrad, poslao je fotografiju koja bi slobodno mogla konkurisati za “Naj parking majstora u Banjaluci u januaru 2018. godine” ukoliko bi postojalo takvo takmičenje.