Japanke mogu da iznajme muškarca koji će im brisati suze na poslu

brisaci_suza

Nova bizarna usluga trenutno je na raspolaganju japanskim ženama, posebno onima koje ne mogu da se izbore sa svakodnevnim stresom i pretrpanim rasporedom. Za nekih 7.900 jena (65 dolara) one mogu da iznajme ikemesa, simpatičnog momka, koji će im u kancelariji brisati suze.

Sve funkcioniše na sljedeći način: pozovete službu i izaberete jednog od sedam muškaraca u ponudi, koji dolaze na vaše radno mjesto i pokušavaju da vas oslobode od stresa. Ukoliko ste već “u suzama”, on će doći i utješiti vas tako što će vam brisati suze. Ukoliko ne možete da zaplačete i tako se oslobodite stresa, ovaj mladić će vam pustiti neki emotivni film, koji će vas dovesti do suza. Nakon što se isplaču, skoro sve klijentkinje tvrde da se osjećaju bolje.

Postoji nekoliko vrsta mladića koji se mogu naručiti, a uglavnom su se trudili da budu različiti kako bi svaka žena mogla da odabere u skladu sa svojim ukusom. Postoje oni iz kategorije “mlađi brat”, zatim “intelektualac”, mada su možda najtraženiji oni iz kategorije “loši momci”.

Hiroki Terai, idejni tvorac ovog neobičnog servisa, o svemu ovome kaže: “Japanske žene se nalaze pod ogromnim stresom i samo rijetke umiju da se izbore s njim. Mnoge od njih dobijaju nervne slomove. Sada mogu da naruče mladića koji će im uputiti nekoliko nježnih riječi i obrisati im suze”, kaže Terai.

I dok mnogi smatraju da je ideja za jednu ovakvu agenciju potpuno neprimjerena, Terai tvrdi da konstantno dobijaju nove zahtjeve. On insistira da ovo može biti samo korisno za žene.

“Većina žena danas radi u poslovnom okruženju gdje dominiraju muškarci, radoholičari. Upravo zato, one se povremeno slome. Mi smo onda tu da im ponudimo utjehu, poslije koje će se sigurno osjećati bolje”, kaže Terai.

Inače, termin ikemeso je nastao kombinacijom dva termina; ikemen (zgodni muškarac) i mesomeso (plakanje).

I dok mnogi smatraju da je riječ o krajnje bizarnoj pojavi, ovo nije neobično za Japan. Naime, ovo je zemlja gdje su izmislili službe poput “sporog taksija”, ili “iznajmljivanja prijatelja”, koje su u potpunosti zaživjele, iako su im mnogi predviđali propast.

(021.rs)

Besplatne sekcije pomažu u pravilnom razvoju đaka

Izabrani su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji će voditi besplatne sportske sekcije u svim osnovnim školama na području grada, a sa njima će naredne sedmice biti potpisani ugovori, te organizovano uvodno predavanje 26. septembra u amfiteatru Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Kako navode iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, u odnosu na

POMAMA U BANJALUCI Koverte za nagradnu igru prodavali čak i bez fiskalnih računa!

Mada je za najpopularniju nagradnu igru u istoriji Republike Srpske, do sada siglo skoro 1,2 miliona koverata, građani još ne odustaju od namjere da, šaljući koverte sa 10 fiskalnih računa, oprobaju sreću i pokušaju se domoći primamljive nagrade – stana u Banjaluci. Koverte su, kao i prethodnih dana, i danas bile najtraženija roba u banjalučkim

U humanoj misiji više od 100 radnika Elektrokrajine

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” organizovao je u petak akciju darivanja ove dragocjene tečnosti u kojoj je učestvovalo više od 100 radnika. Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov rekao je da su radnici ovim poduhvatom iskazali plemenitost i humanost, jer su krv dali kako bi spasili nečije živote. – Poznato je da Zavod za transfuziju kuburi sa

PORODIČNA AVANTURA Naučite kako da se snalazite u prirodi, da palite vatru, i pravite skloništa

Udruženje “Centar za aktivnosti na otvorenom” realizuje program porodične avanture pod nazivom “Snalaženje i preživljavanje u prirodi”, u nedjelju, od 11 do 17 časova na Poniru. -Posebno osmišljen program sa ciljem učvršćivanja odnosa između roditelja i djece koji neće samo biti uzbudljiva avantura, nego ćete naučiti i mnogo korisnih vještina koje možete koristiti kroz život.

DODIK: Odbacujemo deklaraciju, Srpska je prioritet

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Republike  Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, kao i premijer Srbija Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i Nikola Selaković,

HEMATOLOŠKI VIKEND U BANJALUCI O novim metodama liječenja oboljelih od hemofilije

Deveti hematološki vikend održan je danas u prostorijama “Lanaco” tehnološkog centra, gdje su se okupili kako domaći tako i strani eksperti sa polja hematologije. Na skupu je bilo riječi hematološkim oboljenjima kao što je hemofilija, krvno oboljenje od kojeg u BiH boluje oko 200 ljudi, te o novim metodama i tretmanima za liječenje ovog oboljenja.