Region 03.01.2022.

Javio se srpski policajac sa snimke na kojoj se pjevaju četničke pjesme

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što se društvenim mrežama proširila snimka policajaca iz Priboja u Srbiji koji pjevaju četničke pjesme na proslavi rođenja sina policajca u jednom ugostiteljskom objektu, javio se Dragan Zeković, jedan od policajaca sa snimke.

Njegov Facebook status prenosimo u cjelosti:

“Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povrijedila pjesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam nije trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo.

Ovu pjesmu nije pjevala cijela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani što se može vidjeti na snimku. Za vrijeme proslave, nije bilo muzike uživo vec je ista pustana sa liste skinute sa interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i pustanja muzike, niti je sporna pjesma bila nečija pojedinačna želja).

Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pjesme. Posebno žalim što mi se obiljeležavanje najsretnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usljed nenamernog emitovanja sporne pjesme.

Svima želim puno zdravlja i uspeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima sa obećanjem da cu ubuduće na stihove ovakvih pesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro”, napisao je pomenuti policajac.

Njega i njegove kolege još uvijek niko nije sankcionisao.

(E.M)