Biznis 29.01.2021.

JAVNA LICITACIJA: Banjalučki “Euro-hem” na dobošu 4. marta

ČITANJE: 2 minute

Nepokretnosti banjalučkog preduzeća “Euro-hem”, procijenjene vrijednosti 2.159.000 KM, biće ponuđene na javnoj licitaciji zakazanoj za 4. mart ove godine, potvrdio je za “Nezavisne” Aleksa Nježić, stečajnik upravnik preduzeća iz Banjaluka, koje je u stečaju od 2018. godine.

Nježić je istakao da su nepokretnosti ovog preduzeća već drugi put na prodaju.

Stečajni upravnik ovog preduzeća prije nekoliko dana je objavio oglas o prodaji nepokretnosti putem prikupljanja pismenih ponuda.

“Zainteresovani kupci donose ponudu u zatvorenim kovertama i onda će se ići dalje s prodajom, ako ne – onda nepokretnosti kupuje onaj ko da najveću ponudu”, rekao je Nježić u izjavi za “Nezavisne”.

U oglasu se navodi da je na prodaju poslovna zgrada za proizvodnju deterdženta, lične i kućne higijene, koja se prostire na 2.189 kvadratnih metara, s kancelarijama i pripadajućim ekonomskim dvorištem, koji se nalaze u Jesenjinovoj ulici 16 u Banjaluci.

Nježić je naveo da imovina ne može biti prodata za manje od 720.000 KM, odnosno ne manje od jedne trećine od procijenjene vrijednosti.

U oglasu je navedeno da se imovina prodaje u zatečenom imovinsko-pravnom statusu i viđenom stanju, a pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit od 50.000 KM do 2. marta.

Otvaranje ponuda će biti javno i mogu da prisustvuju svi ponuđači, a održaće se 4. marta u 14 časova u sali Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

Ova banjalučka kompanija bavila se proizvodnjom deterdženata, ali i drugih proizvoda za ličnu i kućnu higijenu, a nakon što je 2018. godine otišla u stečaj, na prodaju su stavili mašine i oprema za proizvodnju deterdženata i sredstava za ličnu i kućnu higijenu, u ukupnom iznosu od 78.330 KM.

Inače, poreski dug banjalučke kompanije “Euro-hem” je iz godine u godinu rastao, a prema podacima Poreske uprave RS, 31. decembra 2020. godine iznosio je oko 950.000 KM.

(N.S)

Oznake: Euro-hem