JAVNA RASPRAVA Vigemark i Kormak gosti na Ekonomskom fakultetu

Javna diskusija o potrebi za nastavkom socio-ekonomskih reformi u Bosni i Hercegovini biće održana u srijedu na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. 

Uvodne govore održaće Lars Gunar Vigermak, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH  i  Morin Kormak, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Uvodini govori počinju u 14 časova, a diskusija u 14.15 časova. Na panel diskusiji učestvovaće predsjednik Upravnog odbora Biznis kluba Banjaluka, Branko Kecman, predsjednik Udurženja poslodavaca, Saša Trivić, kao i profesori i asistenti Ekonomskog fakulteta.

Plan uređenja centra grada ponovo na javnom uvidu

Nacrt Regulacionog plana plana centralnog područja grada biće izložen na ponovni javni uvid u periodu od 24. septembra do 1. oktobra ove godine, najavljeno je iz Odjeljenja za prostorno uređenje.

MINISTARSTVO NAREDILO: Umjesto na nastavu, srednjoškolci idu na osveštavanje temelja srpsko-ruskog hrama

Banjalučki srednjoškolci će u ponedjeljak umjesto na nastavu morati na osveštenje temelja srpsko-ruskog hrama u Banjaluci. Navedeno je ovo u obavještenju koje je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dostavilo svim direktorima banjalučkih srednjih škola. – Obavještavaju se direktori srednjih škola Grada Banjaluka da 17. septembra, povodom osveštenja temelja srpskod-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra u