JAVNI POZIV: Novčana podrška za projekte iz oblasti zaštite i spasavanja

Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, raspisuje javni poziv za prijavu projekata udruženja građana od interesa za zaštitu i spasavanje, koji će biti sufinansirani iz gradskog budžeta.

Ovi projekti se odnose na nabavku i održavanje lične i zaštitne opreme, stručno osposobljavanje i usavršavanje radi sprovođenja mjera zaštite i spasavanja (seminari, naučni skupovi i slično), organizovanje vježbi i nabavku specifične opreme i rekvizita.

Izabrani projekti biće podržani sa iznosima od 1.000 do 3.000 KM, a udruženje koje konkuriše na javni poziv može prijaviti jedan projekat.

Prijave na javni poziv zainteresovani mogu dostaviti Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, i to putem protokola Gradske uprave (kancelarija 14). Javni poziv je otvoren za prijave do 24. oktobra ove godine.

Kompletan javni poziv možete pogledati OVDJE.

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.