Vijesti 07.11.2016.

Javni poziv za dodjelu republičke nagrade za volontiranje

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske pozvalo je pravna i fizička lica u Srpskoj da predlože kandidate za dodjelu Republičke nagrade za volontiranje za ovu godinu.

U javnom pozivu resornog ministarstva navodi se da prijedloge mogu dostaviti fizička i pravna lica, kao i organizatori volontiranja.

Prema kriterijumima za dobijanje nagrade, za organizatora volontiranja uzeće se, između ostalog, u obzir da su aktivnosti koje sprovodi od opšteg interesa za Srpsku i da se njima doprinosi poboljšanju kvaliteta života, aktivnom uključivanju građana u društvene procese i razvoju humanijeg i ravnopravnijeg demokratskog društva.

Kod odlučivanja o nagradi za volontera-pojedinca uzeće se u obzir broj volonterskih sati u ovoj godini, učešće u realizaciji većeg broja volonterskih aktivnosti ili projekata, kao i rad na uključivanju novih volontera u najbližoj zajednici.

Republička nagrada organizatorima volontiranja sastoji se od plakete i novčanog iznosa od četiri prosječne plate u Srpskoj za prethodnu godinu, dok nagrada volonterima-pojedincima podrazumijeva medalju i dvostruko manji novčani iznos.

Aplikacione forme za podnošenje prijave kandidata mogu se preuzeti na sajtu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Aplikacionu formu je potrebno dostaviti poštom na adresu: Vlada Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Trg Republike Srpske 1, 78000 Banjaluka, najkasnije do 18. novembra sa naznakom “Republička nagrada za volontiranje”.

(Glas Srpske)