Vijesti 23.03.2021.

Javni prevoz od danas po izmijenjenom režimu

ČITANJE: 2 minute

Javni prevoz u Banjaluci od danas do 29. marta, zbog novih epidemioloških mjera koje je donio Republički štab za vanredne situacije, odvijaće se prema režimu koji je važio u januaru u periodu školskog raspusta, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog štaba naglašeno je da se Banjaluka intenzivno priprema za početak masovnog procesa vakcinacije, za čiju će organizaciju izdvojiti dodatnih oko 300.000 KM.

“To su sredstva mimo onih predviđenih u budžetu na stavci za Dom zdravlja od 700.000 KM, tako da ćemo doći do cifre od preko milion KM za borbu protiv epidemije virusa korona”, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je naveo da je i dalje teška epidemiološka situacija u gradu sa tendencijom rasta broja zaraženih, navodeći da je u odnosu na sedmicu prije broj zaraženih povećan za 26 odsto, te da u gradu trenutno ima više od 2.400 aktivnih slučajeva zaraze.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da je situacija na području grada krajnje alarmantna i da pritisak na ovu ustanovu raste, te da dnevno u ambulantama za akutne respiratorne infekcije u prosjeku ima oko 500 pacijenata sa simptomima, a u kovid ambulanti je uveden četvrti tim.

“Ukoliko se ovim tempom bude povećao broj aktivnih lica, naša kovid ambulanta neće biti dovoljna da zbrine sva lica kojima je potreba dnevna bolnica i zato smo danas razmatrali i dodatnu lokaciju za neku vrstu te dnevne bolnice u kojoj bi oboljeli dolazili na dnevnu terapiju jer su naši kapaciteti preopterećeni”, naglasila je Todorovićeva.

Todorovićeva je napomenula da će pedijatrijska služba i dalje nastaviti sa sistematskim pregledima budućih prvačića, te da će u radnom režimu ostati i pet školskih stomatoloških ambulanti.

Gradski štab za vanredne situacije ponovo je apelovao da se poštuju propisane epidemiološke mjere, te naglasio da je odgovornost na svakom pojedincu.

(Srna, E.M)

Oznake: javni prevoz