Vijesti 18.11.2021.

JECAJI I SUZE: Sahranjena Džena Gadžun, dvogodišnja djevojčica iz Kaknja

ČITANJE: 1 minuta

U Gornjim Lučanima kod Kaknja danas je sahranjena djevojčica Džena Gadžun. Riječima se ne može opisati tuga koja je vladala u ovom mjestu.

Tišina, jecaji i suze na licima članova porodice, ali i komšija i svih onih koji su došli na ispraćaj trogodišnje djevojčice. Majka, otac, braća, djed… shrvani od boli jedva su dolazili do vazduha, a suze nisu prestajale teći zbog činjenice da Džene više nema s njima, piše Klix.

Muftija zenički Mevludin Dizdarević, koji je i predvodio sahranu obratio se okupljenima koji su došli na posljednji ispraćaj djevojčice.

– Ovo je veliki ispit i test za sve nas i da se trudimo da naša država i svi sistemi budu kvalitetniji. Cjelokupan život je test i ispit u kojem učvršćujemo svoj karakter i vjeru. Ovo je danas belaj i test za sve nas, da pokažemo šta možemo i test i belaj za državu. Čuvajte se teških riječi koje mogu biti otrovne za sve nas, danas trebamo biti uz porodicu Gadžun – kazao je Dizdarević.

Tragedija koja je potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu još uvijek nema nikakav epilog, osim smrti male Džene, zbog čega je danas u Kaknju proglašen Dan žalosti.

Džena Gadžun iz Kaknja preminula je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje je dovezena u teškom stanju nakon što je pala u komu poslije skoro pa rutinske operacije u privatnoj klinici.

Djevojčica je operisana u iznajmljenoj sali privatne klinike “Dr. Bejtović”, koja dijeli prostor s privatnom oftalmološkom ordinacijom “Dr. Halimić”.

(SB)

Oznake: Džena Gadžun