Vijesti 24.05.2021.

JECAJI TOKOM SVJEDOČENJA: Majka Slaviše Ćuluma prva vidjela ubijenog sina

ČITANJE: 2 minute

Pet svjedoka Tužilaštva saslušano je na početku suđenja Siniši Šakiću zvanom Kinez zbog ubistva Slaviše Ćuluma. Među njima majka i očuh ubijenog.

Suze i jecaji prekidali su njihova svjedočenja. Kobnog dana Ćulum je krenuo na bratov grob, navela je majka Slavica Maletić, nakon nekoliko minuta čula je pucnjavu. Nije, kaže, ni slutila šta se desilo. Kada je, nešto kasnije, krenula od kuće, naišla je na izrešetano auto i tijelo svog sina, prenosi ATV.

Potvrdila je da je njen sin imao saznanja da mu se po izlasku iz zatvora radi o glavi i da iza toga stoje, kako je tvrdio, Siniša Šakić i Jovan Jošilo koji su bliski prijatelji. Ona je navela da sukob među njima traje godinama. Ćulum i Šakić su prvo bili prijatelji, ali je među njima došlo do obračuna u kome je Ćulum ranjen.

Taj sukob je eskalirao kada je u vatrenom obračunu ubijen Ćulumov mlađi brat Nedeljko, a sa čijim ubistvom se dovodi u vezu i Siniša Šakić, iako je Jošilo ubio mlađeg Ćuluma za šta je oslobođen. I Ćulumov očuh tokom svjedočenja rekao da je da je ubijeni Slaviša imao saznanja da mu se sprema likvidacija.

Primijećivali su, tvrdi, i da im pored kuće prolaze nepoznata vozila i motori.

Slaviša Ćulum ubijen je nakon mjesec dana od kako je izašao je iz zatvora gdje je bio zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila. Na današnjem ročištu svjedočila su još tri svjedoka. Jedan od njih rekao je da je Ćulum tokom boravka na slobodi nosio oružje sa sobom kao i da mu je pomenuo da bi moglo doći do sukoba sa Šakićem i Jošilom. Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja prošle godine. Dan kasnije za Šakićem je raspisana potjernica, nakon čega se on predao, ali pušten na slobodu. Ponovo je uhapšen nakon dva mjeseca i od tada je u pritvoru.

Optužnica protiv Siniše Šakića podignuta je u martu, na teret mu se stavlja teško ubistvo. Prema optužnici on je planirao ubistvo Slaviše Ćuluma, uhodio ga a zajedno sa još jednim licem, za sada nepoznatim, iz zasjede ispalio u njega 22 hica nakon čega je Ćulum na mjestu ostao mrtav.

(SB)