Vijesti 16.02.2019.

JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH PROJEKATA Na vidiku nastavak gradnje istočnog tranzita

ČITANJE: 1 minuta

Dugo očekivani nastavak izgradnje istočnog tranzita na potezu od Krfske do ulice Gavrila Principa bi mogao početi ove građevinske sezone.

Nedavno je okončan drugi tender za izbor firme koja bi bila zadužena za gradnju te saobraćajnice a preduzeće Putevi RS je kroz odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđaća odlučilo da je najpovoljniju ponudu dostavilo preduzeće Kozaraputevi. Prema informacijama iz te odluke oni su ponudili cijenu od 1,5 miliona KM a pored toga nije bilo drugih ponuda na tenderu.

Prvi tender za gradnju ove dionice istočnog tranzita Putevi RS su poništili u oktobru prošle godine uz obrazloženje da su pristigle ponude bile daleko veće od sredstava planiranih za ovaj projekat.

Za razliku od zadnjeg na prvom tenderu su stigle dve ponude. Prva je stigla od grupa ponuđača MG Mind i Mrkonjić putevi i ona je iznosila 1,7 miliona KM.

Druga je bila od preduzeća Kozaraputevi i ona je iznosila 1,8 miliona KM.

Nova dionica trebalo bi da bude izgrađena iza stadiona Fudbalskog kluba Naprijed prema novom Zelenom mostu, koji je u izgradnji, čime će biti obezbijeđena nova saobraćajna veza između istočnog i zapadnog tranzita, te smanjene gužve kroz Obilićevo. Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata, jer će na ovaj način biti napravljena obilaznica oko užeg gradskog jezgra.

Jedna dionica istočnog tranzita puštena je u funkciju u julu prošle godine. Tada je spojen Bulevar Desanke Maksimović sa Krfskom ulicom, u dužini od oko 440 metara, sa dvije kolovozne trake pojedinačne širine tri i po metra za svaki smjer. Putevi RS su u te radove uložili 805.000 KM.

(Srpskainfo)