Vijesti 04.01.2019.

JEDAN SLATKIŠ-JEDNO DIJETE Srednjoškolci banjalučke regije podijelili paketiće socijalno ugroženoj djeci

ČITANJE: 2 minute

Kao i godinama unazad Mreža savjeta učenika banjalučke regije u mjesecu decembru organizuje humanitarnu akciju „Jedan slatkiš – jedno dijete” tokom koje skupljaju paketiće za djecu slabijeg imovinskog stanja.

Ovogodišnja akcija je do sada najuspješnija jer su skupili paketiće vrijedne 43.255KM. Srednjoškolci su tokom decembra na različite načine prikupljali paketiće i sredstva za ovu aktivnost. Važno je istaći da su ovu aktivnost podržali različiti ugostiteljski objekti, visokoškolske ustanove, te vladine institucije i entitetski organi.

„Ovim putem se prvenstveno svima zahvaljujem na podršci i na saradnji. Kao i prošlih godina postavljamo visoke ciljeve za predstojeću godinu. Želimo da ove godine u decembru mjesecu usrećimo još više mališana i da se građani još više angažuju i uvide koliko je ova akcija značajna i koliko djecu usrećuje“, istakla je Ivona Bijelić, predsjednica SU Poljoprivredne škole iz Banjaluke i PR banjalučke regije.

Paketići će biti podijeljeni servis centru „Dajte nam šansu –Zvjezdica“ , Dnevnom centru Nove generacije, Dječijoj klinici UKC RS, udruženju 4+, članovima roditeljske kuće i socijalno ugroženim porodicama.

„Uvijek sam posljednjeg mjeseca u godini ponosna kad vidim da se iz godine u godinu sve više ljudi uključuje u ovu aktivnost, pa samim tim i brojka paketica svake godine raste. Građani su darovali slatkiše i time nam pomogli da i ove godine ostvarimo naš cilj, što je što više dječijih osmijeha! Smatram da je ova akcija još sano jedna od mnogih dokaza da smo mi srednjoškolci zaista bitna stavka naše države, da smo spremni da preuzmemo inicijativu i da radimo velike stvari.“ – izjavila je Lana Knežević, predsjednica mRESURS-a i banjalučke regije.

Nadamo se da će nakon ove akcije građani uvidjeti kako svačiji mali doprinos može uveliko da doprinese akciji i pomoći da se izmami veliki broj dječijih osmijeha.