Vijesti 06.12.2021.

Jedinici za specijalnu podršku SIPA uručena donacija SAD vrijedna 1,5 miliona dolara

ČITANJE: 1 minuta

Ambasador SAD u BiH, Erik Nelson (Eric), vojni ataše brigadir Majkl Tarkantino (Michael Tarquinto) i šef Ureda za obrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH, major Taib Grozdanić, predali su danas Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH donaciju oklopnih terenaca, uređaja za noćno osmatranje, komunikacijske opreme i osobne zaštitne opreme u vrijednosti od preko 1,5 miliona dolara, a koju će koristiti Jedinica za specijalnu podršku SIPA (JSP).

Ova oprema omogućit će Jedinici za specijalnu podršku SIPA da ispuni svoju važnu misiju pružanja zaštite građanima Bosne i Hercegovine, prenosi Avaz.

Sjedinjene Države su snažno posvećene vladavini prava i sigurnosti u BiH. Američka ambasada smatra da je mandat SIPA-e za borbu protiv korupcije jedan od njihovih najvažnijih zadataka. To ostaje jedno od najizazovnijih pitanja za sigurnosnu zajednicu, kao i jedan od primarnih razloga zašto mladi ljudi u Bosni i Hercegovini razmatraju odlazak iz zemlje dok planiraju svoju budućnost.

Ostajemo duboko posvećeni borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini i u regiji, napisali su na zvaničnom Facebook profilu Ambasade SAD.

(SB)

Oznake: Erik Nelson, SIPA