Vijesti 20.03.2023.

Jedna osoba poginula u Doboju na miniranom području

ČITANJE: 1 minuta

Jedno lice poginulo je u Doboju u miniranom području na brdu Becanj u šumi zvana Prisjeka, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Policija je prijavu zaprimila oko 15.10, a lice mjesta trenutno je nepristupačno.

Iz policije navode da su obaviješteni pripadnici deminerskih ekipa i da je rad po ovom slučaju u toku, prenijela je Srna.

Smajo Zeničanin (48), sa područja Tešnja, poginuo je danas od eksplozije mine na brdu Becanj u šumi zvanoj Prisjeka kod Doboja, saznaju nezvanično “Nezavisne novine”.

Podsjetimo, Policijskoj stanici Doboj 2, danas oko 15.10, prijavljeno je da je na brdu u zoni područja koje je minirano došlo do ove tragedije.

Pomoćnik direktora Republičke uprave Civilne zaštite Dragan Kos izjavio je da je završen uviđaj na lokaciji Becanj u mjesnoj zajednici Lukavica Rijeka u Doboju, te da je jedna osoba poginula od protivpješadijske rasprskavajuće odskočne mine – PROM-1.

Osoba je vjerovatno stradala prilikom otkopavanja nekih čaura, kada je aktiviralo minu. Osobe koje su bile sa njim nisu povrijeđene, kao što je prvo bilo prijavljeno, nego ih je detonacija odbacila, rekao je Kos.

” Izvukli smo tijelo iz minskog polja. Sutra će zajedno sa nama izaći i tim Centra za uklanjanje mina u BiH BHMAK i zajedno ćemo utvrditi o kojoj se tačno mini radi, a prema prvim saznanjima, riječ o mini PROM-1”, istakao je Kos.

On je rekao da policija radi na utvrđivanju identiteta nastradalog koji je najvjerovatnije iz Tešnja i ima oko 50 godina, prenose Nezavisne.

Oznake: Doboj, Mina