Vijesti 29.05.2021.

Jedna osoba uhapšena nakon pokušaja upada u prostorije Face TV-a, ranije novinarima slala prijeteće poruke

ČITANJE: 1 minuta

Jedan muškarac priveden je nakon što je noćas pokušao ući u prostorije Face TV-a u Sarajevu, potvrđeno je za Klix.ba iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je za Klix.ba kazao portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić u službene prostorije Uprave policije pristupio je S. H. iz Sarajeva i prijavio krivično djelo – Ugrožavanje sigurnosti.

Dodao je kako je o svemu navedenom upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS te kako će nad privedenim u toku dana biti izvršena kriminalistička obrada.

Mediji izvještavaju kako je ova osoba novinarima Face TV-a slala prijeteće poruke govoreći da će ih sve pobiti te da ih čeka ispred Bosmala, gdje je smještena ova TV kuća.

Vlasnik i direktor Face TV-a Senad Hadžifejzović je sinoć u svojoj emisiji govorio o prijetnjama te otkrio da je i njemu i njegovoj porodici prijećeno te da je ranije doživio fizički napad.

“Bakir i Sebija Izetbegović preko svojih medija, preko svojih botova crtaju metu na čelo – meni. To je toliko opasna igra da sam prinuđen da nadležnim organima, policiji, tužilaštvu, ali i stranim ambasadama prijavim tu opasnost po mene i moju porodicu. Jedan teški fizički napad na mene i kompletnu porodicu s djecom sam imao. Nikada javno nisam pričao o tome. Ali tada jesam. Odmah tu noć prijavio policiji, a policija tužilaštvu. Tužilaštvo još šuti o tom ekstremnom fizičkom napadu na moju porodicu”, kazao je sinoć Hadžifejzović.

(N.S)