Politika 16.03.2021.

“JEDNOGLASNA ODLUKA” Načelnik Šamca i svi odbornici sa njegove liste prelaze u SDS

ČITANJE: 2 minute

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i sedam odbornika za njegove liste Narodni pokret od od sutra će zvanično biti članovi SDS, čime će SDS u lokalnom parlamentu imati ukupno 12 odbornika od 25, koliko broji Skupština opštine Šamac.

Miličević će ulaskom u SDS postati član Predsjedništva te stranke, kao i predsjednik Opštinskog odbora SDS Šamac, saznaje “Srpskainfo”.

Miličević je potvrdio ovu informaciju ističući da će sutra zvanično biti potpisan sporazum između SDS i njegove liste Narodni pokret – Đorđe Milićević o pristupanju toj stranci.

“Tačno je da ću preuzeti OO SDS Šamac zajedno sa svojim ljudima i postojećim ljudima u šamačkom SDS”, dodao je Milićević.

On ističe da je to jednoglasna odluka, te da sa njim i odbornicima u SDS ulaze i 43 člana opštinskog odbora, te svih 15 mesnih odbora, načelnici i direktori.

Milićević kaže da se na ovaj korak odlučio iz razloga jer želi ostati dosljedan politici koju vodi već 11 godina.

On podsjeća da je do sada bio formalno član NDP, ali da njegov odlazak u SDS ne znači da mijenja politiku već, naprotiv, ostaje joj dosljedan.

Milićević ističe da je bio jedan od osnivača Demokratske partije sa Draganom Čavićem, koja je kasnije pretvorena u NDP. Bio je lojalan član te stranke sve do jeseni 2018. godine kada je Čavić odlučio da se prikloni vlasti.

“Nikada se nisam složio sa tim i od tada sam samo formalno bio član NDP, iako smo u Šamcu djelovali opoziciono što su prepoznali i građani koji su me i izabrali opet za načelnika”, ističe Milićević.

Dodaje da je imao ozbiljne političke pritiske da na posljednjim lokalnim izborima bude kandidat za načelnika ispred vladajuće većine predvođene SNSD, ali da to nije želio.

“Od svog ulaska u politiku bio sam kritički nastrojen prema aktuelnoj vladajućoj većini u Republici Srpskoj i zbog toga je moj prelazak u SDS logičan slijed događaja jer predstavlja principijelni nastavak kursa mog političkog djelovanja”, ističe Milićević.

Miličević ističe da SDS vidi kao partiju narodnog centra, te očekuje da će u okviru Predsjedništva SDS dati svoj doprinos toj stranci.

Podsjećamo, Milićeviću je ovo drugi mandat na čelu opštine Šamac. Na poslednjim izborima 2020. godine njegov protivkandidat za načelničko mjesto bio je Vedran Đurđević iz SNSD.

Miličević je na izborima dobio 6.158 glasova ili 69 odsto, a Đurđević 2.823 glasa.

(N.S)