Vijesti 23.12.2020.

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za ubistvo monaha

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor Draganu Ševi osumnjičenom za ubistvo monaha Stefana u manastiru Glogovac kod Šipova.

Iz Okružnog suda u Banjaluci Srni je rečeno da pritvor licu čiji su inicijali D.Š. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo teško ubistvo može trajati do 21. januara 2021. godine.

Pritvor je određen na prijedlog Okružnog tužilaštva Banjaluka zbog, kako je navedeno iz suda, pritvorskog osnova iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka navode da je pritvor predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao sakriti, uništiti i izmjeniti tragove važne za krivični postupak, zatim jer je riječ o krivičnom djelu teško ubistvo za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice.

Jedan od razloga što je predložen pritvor je i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenju javnosti.

Dragan Ševa /40/ se sumnjiči da je 7. decembra u manastiru Glogovac kod Šipova nožem ubio šezdesetdvogodišnjeg monaha Stefana Ačića.

(Srna)

Oznake: ubistvo