Sport 24.06.2016.

Jelen kup 2016: Mali fudbal više nije mali

ČITANJE: 2 minute

Ovogodišnji Jelen kup 2016. privukao je veliku pažnju ljubitelja fudbala. U pet gradova Republike Srpske tokom više od dva mjeseca, učestvuje više od 200 ekipa.

U narednih više od dva mjeseca ljubitelji sporta u gradovima Republike Srpske uživaće u mečevima, koji će se održati u Palama, Gradišci, Trebinju i Bijeljini, a pobjednici kvalifikacija dolaze u Banjaluku na finalni turnir gdje će se boriti za vrijedne novčane i druge nagrade.

Vladimir Rosić, regionalni trade marketing menadžer kompanije Molson Coors za RS-BiH istakao je da ova kompanija i brend Jelen pivo tradicionalno podržavaju promociju sporta, a naročito fudbalu, jer sport i pivo definitivno idu zajedno.

„Fudbal kao timski sport je idealan za rekreaciju i druženje tokom ljeta i veliko nam je zadovoljstvo što se tradicija nastavlja. Nakon odličnih reakcija i sjajnih mečeva prošle godine, ovog ljeta smo podržali turnire u pet gradova Republike Srpske. Svim ekipama želim mnogo sreće, a finaliste čekamo u Banjaluci“, izjavio je Rosić.

Na turniru u Gradišci u okviru Jelen kupa 2016. učestvuje 39 ekipa, a trenutno je u toku takmičenje u grupnoj fazi. Utakmice se igraju na terenu Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci, a turnir traje do 30. juna.

Na terenima SC Koran u Palama prošle sedmice odigrana je finalna utakmica između ekipa Istočni Stari Grad i Naša mala destilerija, gdje je ekipa Istočni Stari Grad pred brojnom publikom odnijela je konačnu pobjedu nakon penala.

Jelen pivo i ove godine tradicionalno podržava najpoznatije lokalne turnire u gradovima i opštinama širom Republike Srpske u okviru Jelen kupa 2016, a koji imaju za cilj da afirmišu amaterske timove i pruže im kvalitetnu opremu i priliku da osvoje vrijedne nagrade.

(mondo.ba)