Sport 09.12.2015.

Jelen pivo opremilo 44 fudbalska kluba novim garniturama

ČITANJE: 2 minute
FK Mladost Kotor VaroS
Zahvaljujući akciji “Nama čepovi, vama dresovi” na adrese čak 44 fudbalska kluba iz Republike Srpske stigle su nove garniture fudbalske opreme, a svi klubovi učesnici osvojili su garniture koje uključuju po 20 dresova, šorceve i štucne!

Riječ je o akciji koju je tokom tri mjeseca realizovalo Jelen pivo uz podršku Fudbalskog saveza Republike Srpske (FS RS) i područnih fudbalskih saveza iz Banjaluke, Prijedora i Doboja, kako bi se pomogao razvoj malih, lokalnih klubova.

Naime, klubovi iz 3. i 4. liga FS RS imali su zadatak da sakupe minimalno 5.000 čepova Jelen piva, ali ih je većina sakupila i mnogo više. Timski, kako i dolikuje, aktivirala se i lokalna zajednica kako bi njihov omiljeni klub zablistao u novoj opremi, pa su tako pojedini klubovi prikupili i više od 40.000 čepova.

Organizatori naglašavaju da su posebno srećni što se među opremljenim timovima našao i Ženski fudbalski klub “Banja Luka”, što dovoljno govori o uspješnosti akcije.

– Teška su vremena za sport, ali ova akcija pokazuje da postoje kompanije koje imaju sluha i spremne su da pomognu kako bi klubovi opstali i funkcionisali- izjavio je tim povodom Zoran Aleksić, predsjednik ŽFK “Banja Luka”.

Čedo Ševarika, predsjednik banjalučkog FK “Naprijed” navodi da su oduševljeni akcijom Jelen piva za koju kaže da stiže u pravom trenutku i predstavlja primjer za svaku pohvalu.

– Vjerujem da će i simpatizeri i navijači fudbala prepoznati ovaj potez u vremenima kada i topla riječ znači mnogo, a kamoli donacija kvalitetne sportske opreme- istakao je Ševarika.

I Miladin Cvijetinović, predsjednik FK “Slobode” iz Dragaljevca se zahvalio Jelenu pivu na akciji, te naglasio da su izuzetno zadovoljni kvalitetom dobijene opreme, koja je i više nego dobrodošla, kao i da se već raduju nekoj novoj akciji.

– Naša želja je bila da akcijom motivišemo sve simpatizere fudbala u lokalnim zajednicama na timski rad kako bi pomogli svom klubu i srećan sam što smo u tome uspjeli. Činjenica da su neki klubovi prikupili i mnogo više od potrebnog broja čepova govori da su ovakve akcije pun pogodak. Želim da se zahvalim svim učesnicima i da najavim da ćemo i naredne godine organizovati akcije kako bi mali klubovi dobili pažnju koju zaslužuju i pomoć koja im je neophodna- zaključio je Vladimir Rosić, regionalni trade marketing manager kompanije Molson Coors za BiH, u čijem sklopu je i brend Jelen pivo.

(PR)