Vijesti 24.08.2015.

Jelena Đoković: Srećni smo što možemo da učinimo nešto dobro za djecu u Srbiji

ČITANJE: 1 minuta

jelena-djokovic

Prestižni magazin u najnovijem izdanju za američko tržište objavio je zanimljiv članak u kom govori o radu Fondacije Novak Đoković.

Novinari magazina istakli su značaj NDF za rani razvoj djece u Srbiji, podsjetivši čitaoce da je nedavno otvorena nova Školica života u Vladičinom Hanu.

– Manje od 10 odsto djece iz najsiromašnijihsredina u Srbiji pohađa predškolske programe. Lijepo je da mališani dobiju novu zgradu u kom idu u vrtić, ali to je samo početak – rekla je Jelena Đoković.

Inicijativa Fondacije je znatno šira od adaptacije prostora u kom se odvija nastava, pišu Amerikanci. Osim rekonstrukcije, dio programa u poboljšanju ranog razvoja odnosi se i na primjenu mobilnog učenja, kao i na to da se obezbijedi da pohađanje predškolskih programa bude potpuno besplatno za djecu, od najranijeg uzrasta.

– Lako je izgubiti kompas u životu. Mnogim ljudima nije jednostavno da se snađu i izbore. Ali, mi smo zaista srećni što smo u prilici da učinimo nešto i promenimo stvari na bolje za djecu u Srbiji – rekla je ona.

U članku piše i da će Fondacija nastaviti da širi svoje partnerstvo sa UNICEF, kao i da je u planu pokretanje velike kampanje u kojoj se ističu problemi ranog razvoja širom svijeta.

(Prva.rs, Tračara.com)