Jelena Đoković: Srećni smo što možemo da učinimo nešto dobro za djecu u Srbiji

jelena-djokovic

Prestižni magazin u najnovijem izdanju za američko tržište objavio je zanimljiv članak u kom govori o radu Fondacije Novak Đoković.

Novinari magazina istakli su značaj NDF za rani razvoj djece u Srbiji, podsjetivši čitaoce da je nedavno otvorena nova Školica života u Vladičinom Hanu.

– Manje od 10 odsto djece iz najsiromašnijihsredina u Srbiji pohađa predškolske programe. Lijepo je da mališani dobiju novu zgradu u kom idu u vrtić, ali to je samo početak – rekla je Jelena Đoković.

Inicijativa Fondacije je znatno šira od adaptacije prostora u kom se odvija nastava, pišu Amerikanci. Osim rekonstrukcije, dio programa u poboljšanju ranog razvoja odnosi se i na primjenu mobilnog učenja, kao i na to da se obezbijedi da pohađanje predškolskih programa bude potpuno besplatno za djecu, od najranijeg uzrasta.

– Lako je izgubiti kompas u životu. Mnogim ljudima nije jednostavno da se snađu i izbore. Ali, mi smo zaista srećni što smo u prilici da učinimo nešto i promenimo stvari na bolje za djecu u Srbiji – rekla je ona.

U članku piše i da će Fondacija nastaviti da širi svoje partnerstvo sa UNICEF, kao i da je u planu pokretanje velike kampanje u kojoj se ističu problemi ranog razvoja širom svijeta.

(Prva.rs, Tračara.com)

Banjaluka.net saznaje: NATO prihvatio Program reformi

Politički komitet NATO saveza razmatrao je Program reformi koji je u decembru Predsjedništvo BiH uputilo u Brisel, saznaje Banjaluka.net. Kako nam je potvrđeno, Politički komitet NATO-a, pozitivno je ocijenio i prihvatio Program reformi. “Program je prihvaćen takav kakav jeste, odnosno, da promoviše saradnju između BiH i NATO i da ne pejudicira pitanje članstva”, rekao je izvor banjaluka.net i dodao da

TOTALNA EXTRA RASPRODAJA: Ispraćamo zimu uz extra popuste i extra niske cijene

Do 19.01. u svim Extra Sports prodavnicama čekaju vas popusti do 50% na kompletan asortiman iz zimske kolekcije. Na Totalnoj Extra rasprodaji izaberite jaknu, čizme, cipele, trenerke i slično iz ponude zimskog asortimana i ostvarite značajne uštede pri kupovini, za cijelu porodicu. Posjetite najbližu Extra Sports prodavnicu i ne propustite finalne popuste na kompletan asortiman.

DOMAĆINSTVA OSTALA BEZ VODE Pukla cijev u banjalučkom naselju Lauš

U Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš došlo je do pucanja vodovodne cijevi zbog koje je veći broj domaćinstava u ovom naselju ostao bez vode. Kako su za “Nezavisne” potvrdili u banjalučkom “Vodovodu”, do prekida u vodosnabdijevanju došlo je jutros u devet sati, a ekipe su po prijavi izašle na teren i rade na uklanjanju

DODIK: Multiprioritet izgradnja auto-puta od Doboja do mosta na Rači

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da treba pojačati investicioni ciklus u Republici Srpskoj i da je multiprioritet izgradnja auto-puta od Doboja do mosta na Rači. Dodik je poslije proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao novinarima u Banjaluci da su multiprioriteti i izgradnja gasovoda, bolnice u Doboju i realizacija značajnih infrastrukturnih projekata za Srpsku.

BiH se obavezala da neće prisvajati dijelove svemira i da neće koristiti nuklearno oružje

Bosna i Hercegovina se obavezala ratifikovati Ugovor o načelima kojima se uređuje djelovanje zemalja u istraživanju i korištenju svemira, uključujući Mjesec i druga nebeska tijela. Treba istaći da BiH zasigurno nije država koja će istraživati svemir, jer za to nema ni kapacitete, ni programe, kao ni interes. Ipak, BiH je kao i sve ostale države

Ćulum predložen za novog direktora SIPA-e

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić predložio je Darka Ćuluma za novog direktora SIPA-e umjesto Perice Stanića, saznaje Klix.ba. Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio upravo Fahrudin Radončić. “U ponedjeljak sam stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića da za direktora SIPA-e bude izabran Perica Stanić. Nakon obavljenih konsultacija sa parlamentarnom većinom donio sam

UJEDINJENA SRPSKA: U što većem broju podržati SPC i Srbe u Crnoj Gori

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Marinko Dragišić pozvao je Banjalučane da se u što većem broju okupe sutra na bogojavljenskim svečanostima i i podrže srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC/=u Crnoj Gori u odbrani svetinja. “Pozivamo građane na sabornost, slogu i jedinstvo i da u što većem broju, u miru i dostojanstveno, podržimo SPC i srpski