JELENA GUBIĆ: Šokirana sam reakcijom policije, prijavila sam tuču u FSRS, a sad mene terete

Jelena Gubić, stručni saradnik za licenciranje i odnose s javnošću Fudbalskog saveza Republike Srpske, našla se pod istragom PU Banjaluka nakon što je istoj toj policiji prijavila i pomogla u rasvjetljavanju tuče koja se odigrala na sastanku FS RS u Banjaluci.

Kao ”zahvalnicu” za savjesno obavljanje građanske dužnosti Gubićeva je od PU Banjaluka dobila krivičnu prijavu za ”neovlašteno fotografisanje”.

– Lice se sumnjiči da je 20. septembra u prostorijama FS RS mobilnim telefonom sačinila video snimak prostorije i prisutnih, bez njihove saglasnosti, a zatim omogućila da se putem medija sa snimkom upoznaju i druga lica – navodi se u saopštenju za javnost PU Banjaluka.

U prevodu, Gubićeva je mobilnim telefonom snimila trenutak kada je Novak Damjanović, predsjednik Fudbalskog kluba BSK iz Banjaluke, ušao u prostorije FS RS za vrijeme sastanka radne zajednice. Prvo se verbalno, a potom i fizički sukobio sa sekretarom FS RS Goranom Ćejićem. Vidjevši šta se dešava Gubićeva je sve mahinalno snimila telefonom. Incident je prijavila policiji, da bi nadležnom inspektoru dostavila i snimak tuče, što je potvrđeno i u PU Banjaluka.

Na osnovu snimka slučaj je rasvijetljen i Damjanović priveden. Na teret mu se stavlja da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nanošenje tjelesnih povreda na štetu Gorana Ćejića. Zanimljivo je da policija o tim djelima nije izdala saopštenje za javnost, ali je Gubićevu stavila na stub srama i upustila se u njeno krivično gonjenje. Razlog tome, kako navode u PU Banjaluka, je činjenica što se ona tereti za krivično djelo koje se ”goni po službenoj dužnosti”, a Damjanović za djela ”koja se gone po prijedlogu oštećenog”.

Inače, Gubićeva je u postupku bila svjedok, sve dok snimak tuče nije objavljen na internet portalima 28. septembra. Od tada je postala osumnjičeni.

– Nakon što se sporni snimak pojavio na BN portalu, a potom i drugim portalima i društvenim mrežama, policijski službenici su preduzeli radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela neovlašteno fotografisanja. Zbog sumnje da je izvršila to djelo podnesen je izvještaj tužilaštvu protiv J. T. – navodi PU Banjaluka.

Najgore od svega je što nije utvrđeno ili dokazano ko je sporni snimak dostavio medijima, ali je činjenica da je snimak danima ”šerovan” preko aplikacije Viber među stotinama mobilnih telefona.

Upućeni su uvjereni da će tužilaštvo odbaciti ovu skandaloznu prijavu policije, jer će se u protivnom nametati pitanje kako će se bilo koji građanin odlučiti na prijavljivanje bilo kojeg krivičnog djela kome je bio svjedok ili ga snimio mobilnim telefonom.

Jelena Gubić kaže da je šokirana postupanjem policije.

– Šokirana sam zbog činjenice da sam cijeli slučaj prijavila policiji, dostavila im snimak i tako pomogla u rasvjetljavanju kritičnog događaja, a sada sam izložena krivičnom gonjenju. Pritom ništa neovlašteno nisam snimala, jer od FS RS imam dozvolu za snimanje svih sastanaka u službenim prostorijma – rekla je Gubićeva.

(novosti.rs)

VIŠKOVIĆ: Želimo da se u Srpsku ulaže iz ekonomskih razloga

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Zrenjaninu da je interes Republike Srpske da investitori iz Srbije što više ulažu u Srpsku kako bi ona povećavala broj zaposlenih, ali i da privrednici iz Srbije imaju profit i korist od toga.

CVIJANOVIĆ: SNSD potpuno posvećen očuvanju Srpske

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović prisustvovala je u Trebinju sjednici Gradskog odbora ove stranke na kojoj je rukovodstvo i članove informisala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Zbog droge uhapšen i policijski službenik PU Banjaluka

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka, čiji su inicijali S.S., uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

CIJENE STRUJE: Čavić predlaže subvencije za socijalno ugrožene, Đokić podsjeća da za to treba budžetski novac

Vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić izjavio je da u novi zakon o električnoj energiji treba uvrstiti poglavlje o energetski zaštićenom kupcu kojim će biti propisane subvencije za socijalno ugrožena domaćinstva, kao i domaćinstva u kojima obustavom isporuke električne energije može biti ugrožen nečiji život ili zdravlje. On je naglasio da posebnom uredbom treba precizno

RAVNOPRAVNOST ILI SAMOSTALNOST: Ujedinjena Srpska širom RS postavila bilborde

Na području Republike Srpske, u organizacije Ujedinjene Srpske, postavljena su 32 bilborda na kojima je zastava Republike Srpske i poruka “Ili ravnopravnost ili samostalnost! Mi smo za ravnopravnost! A vi?”. Na bilbordima se najavljuje i obilježavanje četiri godine od osnivanja Ujedinjene Srpske koje će biti održano 21. i 22. novembra u Banjaluci pod motom “Naše