Politika 16.10.2021.

Jelena Trivić: Bakir je kao Dodik, ne možete im vjerovati

ČITANJE: 2 minute

Potpredsjednica PDP i narodna poslanica Jelena Trivić, komentarišući izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića u Banjaluci, kaže da prema nekim od izjava djeluje da Izetbegović sad pomalo spušta loptu, ali da to ne amnestira njegove dugogodišnje retorike kojom je podgrijavao političke krize.

On je, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, prvenstveno SNSD, začetnik raznih političkih turbulencija, podnosio je reviziju presude BiH protiv Srbije, Srbe nazivao genocidašima, pozivao na ukidanje Republike Srpske… On je čovjek kao Dodik, kojem ne možete vjerovati zašto nešto priča – kazala je Trivićeva za Srpskainfo.

I on opstaje u političkom haosu, mobilizacijom svog nacionalnog korpusa, smatra Trivićeva i dodaje da je Izetbegovićeva matrica ista kao Dodikova: “jaka nacionalna retorika, a pod plaštom nje korupcija i pljačka vlastitog naroda”.

– U suštini, ja mu ništa ne vjerujem bez obzira na neke pomirljive poruke i vidim ih kao dodvoravanje strancima, koje redovno poziva na djelovanje. On nije taj koji odlučuje da li će Srpska postojati, to odlučuje narod Srpske. O tome ne odlučuje ni Dodik, tako da njegove izjave hoće li ona biti ukinuta ili ne nemaju smisla, jer se njega o tome ne pita – kategorična je Trivićeva.

Dodaje da je Republika Srpska nastala kao odraz volje naroda da ostane na svojim vjekovnim ognjištima i kao takva postoji, kao odraz volje njenog naroda, a ne bilo kojeg političara.

– Iako se Izetbegovića ne pita o postojanju Srpske, dobro je da je shvatio da Srpska postoji i da će postojati – zaključila je Trivićeva.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović boravio je u Banjaluci gdje je održao sjednicu Predsjedništva SDA. Izjavio je da Republiku Srpsku neće nazivati genocidnom tvorevinom, niti će je dovoditi u pitanje, jer je prihvaćena Dejtonskim sporazumom.

(A.M.)