Politika 12.01.2021.

JERINIĆ: Doboj blokiran zbog CIK-a, grad sa 70.000 stanovnika talac nekoliko ljudi

ČITANJE: 1 minuta

Doboj je blokiran. Ni 58 dana nakon provedenih izbora CIK nije objavio rezultate za taj grad, što ima nemjerljine posljedice, poručuje gradonačelnik. U svim segmentima rad je otežan, a svi projekti su blokirani.

“Gdje jednostavno niste ni ozbiljan sagovornik u smislu kada vam dođe investitor, koje odgovore vi njemu možete dati, da CIK će potvrditi izbore, priznati izbore za mjesec, dva, pet”, rekao je Boris Jerinić, graonačelnik Doboja.

Zato je krivična prijava, koju je juče protiv članova CIK-a, zbog nesavjesnog rada, podnijela Sanja Vulić, poslanik u Parlamentu BiH, logičan slijed, kaže Jerinić. Ne bi ga iznenadilo da istim putem krenu i ogorčeni građani.

“Naravno da će sporadično možda i građani podnositi krivične prijave, zakon upravnom postupku obavezuje da se u roku od dva mjeseca donese odluka”, istakao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

U CIK-u sjede ljudi iz politike, što je Jerinić dokumentovao, a koji su pod pritiskom opozicije. SDS i PDP u Doboju nemaju ni stranke, nego povjereneštva, kaže Jerinić. Zbog njihovih frustracija ispašta čitav grad.

“Ja sam spreman, ponovite sutra izbore, prekosutra, kad god hoćete i pod kojim god hoćete uslovima, ali dajte da se završi izborni proces u Doboju”, naglasio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Građani, njih oko 70.000 su taoci nekolicine ljudi. Zbog neobjavljivanja izbornih rezultata narušena je stabilna politička situacija, zahvaljujući kojoj je Doboj započeo realizaciju brojnih kapitalnih investicija.

(ATV)

Oznake: Boris Jerinić