Politika 11.10.2022.

JERINIĆ: Dovodite nas u poziciju da i mi građane izvedemo pred OHR i CIK

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić (SNSD) oglasio se povodom video snimaka na kojem se vidi navodno paljenje glasačkih listića, a za koje se tvrdi da se desilo na biračkom mjestu u ovom gradu.

– Najoštrije osuđujem neprofesionalnost BN televizije i svih medija koji plasiraju u javnost montirane, neistinite informacije. Snimak gdje se pale ,,navodni” glasački listići je do te mjere amaterski da ni djeca ne bi u isti povjerovala – napisao je Jerinić na Fejsbuku.

Pojasnio je da je CIK brojem i slovom zadužila svaki grad i opštinu glasačkim listovima, na svakom listu su morali biti potpis i pečat. Na biračkom mjestu, dodaje Jerinić, glasa se hemijskom olovkom.

– Iz snimka se jasno vidi da se radi o pokaznim listićima, iskrižanim markerom, te zlonamjernoj i bezobraznoj diskreditaciji grada Doboja. SNSD u Doboju nije kriv ostalim političkim subjektima koji nemaju organizacije, niti povjerenje građana. Za ovu smišljenu i zlonamjernu laž, već sutra ćemo podnijeti krivične prijeve – zaprijetio je Jerinić.

Prema njegovim riječima, montiranim snimkom se ne dokazuje da je o Doboju riječ, a da nije i da je čista laž, uvjeriće se i sam CIK tokom ponovnog prebrojavanja.

– Pritisak na građane grada Doboja, presude od strane članova CIK bez suđenja dovode nas u poziciju da ćemo mi građane izvesti i to pred CIK i OHR. Šta su vam Dobojlije skrivile? – zaključuje Jerinić.

Podsjećamo, danas su pojedini mediji objavili video snimak na kojem se vidi paljenje glasačkih listića na kojima je, kako tvrde ti mediji, zaokružena kandidatkinja opozicije za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić.

(N.S)

Oznake: Boris Jerinić