Politika 25.05.2021.

JERINIĆ: Prevazišli smo nesuglasice sa dobojskim socijalistima

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić zadovoljan je što je 90 odsto partija u gradu, među kojima je i Socijalistička partija, prepoznalo da je politička stabilnost prednost ove lokalne zajednice da bi se grad razvio na dobrobit svih građana.

– SP je strateški i koalicioni partner već duži niz godina. Određene nesuglasice smo prevazišli, tu smo da razgovaramo, i svaki njihov doprinos razvoju grada Doboja ću prihvatiti. Već smo imali određene korake i najavili smo neke nove – rekao je Јerinić novinarima.

On je naveo da je sa predsjednikom dobojskog Odbora SP-a Srđanom Todorovićem, koji je i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, dogovorio sufinansiranje projekta izgradnje kolektora fekalne kanalizacije i prečistača u mjesnoj zajednici Velika Bukovica, kao i rješavanje vodosnabdijevanja u mjesnoj zajednici Boljanić.

On je naglasio da grad Doboj ima stabilnu skupštinsku većinu i da je dobrodošao svako ko želi dobro ovoj lokalnoj zajednici.

– Drago mi je što je i SP to shvatio. Naravno, oni su imali protivkandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima i ja sam imao razgovor sa Todorovićem, koji je poslanik i čiji uticaj u Narodnoj skupštini Republike Srpske može da doprinese razvoju Doboja – rekao je Јerinić.

Јerinić je najavio da će inicijative koje su u službi građana dva odbornika SP-a u Skupštini grada Doboja imati njegovu i podršku SNSD-a, stranke iz koje dolazi.

Odbornik SP-a u Skupštini grada Doboj Vedran Gligorić rekao je novinarima da ova partija nastavlja opoziciono djelovanje u lokalnom parlamentu.

(Srna/SB)

Oznake: Boris Jerinić