Politika 15.11.2020.

Jerinić proglasio pobjedu u Doboju

ČITANJE: 1 minuta
Boris Jerinić kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja proglasio je ubjedljivu pobjedu, a razlika protivkandidata i Jerinića je nedostižna.

“Na osnovu rezultata koje smo obradili u ovom momentu ja imam 12.400 glasova, dok moji protivkandidati imaju manje od 2.000, odnosno 1.000. Mogu slobodno proglasiti pobjedu i hvala građanima Doboja koji su dali svoj glas napretku Doboja”, rekao je Jerinić.

Novi-stari gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić prokomentarisao je i današnja dešavanja u gradu i pokušaje opozicije da izazovu nerede, prenosi ATV.

“Ono što su drugi pokušavali i kršili Izborni zakon, za jedan dan su htjeli sve da stave u zaborav što smo mi učinili za Doboj. Oni su isfrustrirani svojim podjelama u političkim partijama. Od DNS-a kojeg je nastao DEMOS, SP-a od kojeg je nastao SPS Gorana Selaka i PDP-a i PDP 1999. Građani Doboja su izašli na birališta u velikom broju i zahvaljujem se na tome”, rekao je Jerinić

“Ja sam sa građanima svaki dan. Ova pobjeda je rezultat rada i nismo obmanuli nijednog građanina. Nastavljamo započete projekte, želimo da čujemo od naših građana šta oni žele”, poručio je Jerinić i još jednom iskoristio priliku da se zahvali svima koji su učestvovali u izbornom procesu.

(E.M/banjaluka.net)