Politika 06.06.2021.

Jerinić: Stanivuković želi novu funkciju, svjestan da ni ovoj nije dorastao

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić izjavio je Srni da u Republici Srpskoj na sceni svakodnevno imamo namjerno nepoštovanje zakona i blaćenje institucija od jednog gradonačelnika samo da bi se u nedostatku vlastitih rezultata blatila porodica vodećeg političara i lidera najjače stranke u Srpskoj.

“Da bih sačuvao dignitet pozicije gradonačelnika, ističem da je to funkcija koja obavezuje na odgovornost i jednak pristup svim građanima. Danima se zloupotrebljava medijski prostor i pokušava manipulisati građanima. Da li je jedna tenda u procesu legalizacije, jednog ugostiteljskog objekta najveći problem građana Banjaluke? Jedna tenda se predstavlja kao priča od nacionalnog značaja što je samo dokaz da se ne biraju sredstva za ostvarivanje ličnih ambicija”, istakao je Jerinić.

On je poručio da se politička “borba” vodi na sjednicama parlamenta, dok se van nje radi i očekuju rezultati a ne da se stvara atmosfera pravne nesigurnosti u odsustvu bilo kakvih konkretnih novih projekata.

“Pravi se rijaliti od života članova porodice samo zato što pripadaju političkom protivniku, umjesto da se stvara ambijent poslovne sigurnosti jer ovakvim potezima se obeshrabruju svi potencijali investitori”, rekao je Jerinić.

On je naveo da gradonačelnik koji do juna nije osigurao da se u potpunosti pokose zelene površine u Banjaluci, bavi se samo kampanjom za iduće izbore jer želi novu funkciju, svjestan da ni ovoj nije dorastao.

“Nisu ni za mene sve Dobojlije glasale, ali sam gradonačelnik svih građana. Zakon je za sve isti, za sve građane, za svu djecu. Gradonačelnik ne može prisvojiti inspektore. Gradonačelnici nisu lokalnim inspektorima staratelji, pa da o njima brinu. Svi zaposleni u jedinicama lokalne samouprave, dužni su raditi po zakonu, ma koliko zakonski propisi bili strani i nepoznati Drašku Stanivukoviću”, poručio je Jerinić.

(Srna/A.M.)