Politika 14.12.2015.

Jerković: Neophodno da svi narodi u RS imaju uvažavanje jedni prema drugima

ČITANJE: 1 minuta
Josip Jerkovic
Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković izjavio je da je neophodno da svi narodi u RS imaju uvažavanje jedni prema drugima te da se gradi suživot i tolerancija.

Jerković očekuje da i u narednoj godini to budu smjernice po kojima će se djelovati, bez obzira ko je koje vjeroispovjesti.

– Moramo poštovati sve koji i drugačije misle, a čine dobro za ovo društvo kako bi osigurali bolje uvjete života, posebno za buduće generacije – naglasio je entitetski potpredsjednik.

Na funkciji koju obavlja trudio se, kaže, da pomogne predstavnicima hrvatskog, ali i drugih naroda u RS.

– Kao legitimni i legalni potpredsjednik etiteteta RS-a iz reda hrvatskog naroda nastojao sam pomoći svima kojima je neophodna pomoć i bio sam na raspolaganju i svim drugim narodima i građanima – rekao je Jerković.

Istakao je da je tokom godine oko 650 osoba tražilo pomoć od njegove kancelarije, a koliko je bilo u njegovoj moći, pomogao je.

Jerković je večeras u Banjaluci upriličio Božićni domjenak, kojem su, između ostalih, prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, predsjednik RS Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, te brojni drugi državni i entitetski zvaničnici.

(Agencije)