Vijesti 10.03.2016.

Jerković: Učiniti sve da granični prelaz u Kozarskoj Dubici ostane otvoren

ČITANJE: 1 minuta
granicni prelaz kd
Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković izjavio je da će se na sutrašnjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske u Zagrebu založiti da granični prelaz u Kozarskoj Dubici ostane otvoren i nakon 14. marta.

Jerković je danas boravio u posjeti Kozarskoj Dubici gdje je sa rukovodstvom opštine razgovarao o aktuelnim temama, među kojima i o graničnom prelazu u gradu.

– Razgovarali smo i o tome kako naći investitore, jer je ovo prostor na kojem mogu da ulažu veći privrednici- rekao je Jerković nakon sastanka sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Miletom Zlojutrom i zamjenikom načelnika Draganom Jaćimovićem.

Zlojutro je izrazio očekivanje da će Jerković iskoristiti uticaj koji ima da situacija sa graničnim prelazom ostane kakva je sada.

Granični prelaz otvoren je na osnovu odluke Mješovite komisije za provođenje ugovora o graničnim prelazima između BiH i Hrvatske 14. decembra prošle godine na tri mjeseca.

On je rekao da sa potpredsjednikom Srpske ima visok stepen razumijevanja o svim pitanjima o kojima su danas razgovarali, pa tako i u vezi sa položajem Hrvata u Kozarskoj Dubici koji su, kako je naveo, u istoj situaciji kao i ostali stanovnici ove opštine.

Zlojutro je dodao da opština, u skladu sa svojim mogućnostima, nastoji da im pomogne, kao što je urađeno i kod izgradnje katoličke crkve u Kozarskoj Dubici.

Jerković je danas posjetio i katoličku zajednicu u opštini Kozarska Dubica, te Crkvu Uzvišenja Svetog Križa.

Upravitelj Župe dubičke Marko Vidović rekao je da mu je veoma drago što je Jerković našao vremena da obiđe ovu zajednicu i posebno istakao da se katolici u ovoj opštini osjećaju bezbjedno.

(Agencije)