Vijesti 05.11.2018.

JESENJE UREĐENJE DO KRAJA SEDMICE: Iznesite krupni otpad!

ČITANJE: 2 minute

Jesenja akcija uređenja grada traje do kraja ove sedmice, do kada sugrađani mogu da iznesu krupni otpad, izuzev građevinskog. Otpad se može odložiti u postavljene kontejnere, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz.

Ovim drugim dijelom akcije, koja završava 10. novembra, obuhvaćene su mjesne zajednice: Kočićev vijenac, Pobrđe, Lauš I i II, Paprikovac, Petrićevac, Bulevar, Centar I i II, Borik I i II, Nova varoš, Rosulje, Lazarevo I i II, Zalužani, Kuljani, Drakulić, Šargovac, Motike, kao i: Bronzani majdan, Stratinska, Borkovići, Kmećani, Bistrica, Saračica, Piskavica, Verići, Šimići, Potkozarje, Mišin han, Prijakovci i Dragočaj.

Uz proljećnu, i jesenja akcija uređenja ima za cilj da se sugrađanima omogući da sav otpad koji imaju iznesu na mjesta koja su određena za to, kako bi uredili svoj životni prostor, a time i cijeli grad.

-Osnovni cilj akcije je da se spriječi stvaranje divljih deponija, te da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, opalog lišća, zatim otpada i smeća iz rijeka i potoka, te svake druge vrste otpada koji opterećuje i zagađuju našu životnu sredinu – kazali su iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove i pozvali su sugrađane da se uključe u akciju.

Podsjećamo da je jesenja akcija uređenja i čišćenja grada počela 15. oktobra, te da je u prvom dijelu koji je trajao do 29. oktobra – sakupljeno i odvezeno 427,28 tona otpada.

U tom periodu, odvoz otpada je bio organizovan iz mjesnih zajednica: Karanovac, Srpske toplice, Obilićevo I i II, Starčevica, Vrbanja, Ada, Debeljaci, Česma, Priječani, Krupa na Vrbasu, Rekavice I i II, Krmine, Agino selo, Bočac, Ljubačevo, Stričići, Pavići, Kola, Goleši i Čokorska polja.