Biznis 13.11.2018.

“JESENJI SAJAM” U Banjaluku dolazi 120 izlagača

ČITANJE: 2 minute

“Banjalučki velesajam” u četvrtak otvara vrata za 120 izlagača koji će se posjetiocima predstaviti na 100 štandova u okviru “Jesenjeg sajma 2018”.

Direktor “Banjalučkog velesajma” Dragoljub Bojanić rekao je da su i na ovogodišnjem sajmu, 22. po redu, objedinjene tri međunarodne manifestacije, i to Sajam lova, ribolova, ekologije i sporta LORIMES, Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGROS i Sajam turizma i ugostiteljstva. Sajam će svečano biti otvoren u 11 časova, a cijena ulaznice je dvije marke, osim za organizovane posjete učenika, studenata i penzionere, koji ne plaćaju ulaz.

– Privodimo kraju pripreme i, osim izlagača iz RS i FBiH, očekujemo i izlagače iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Prvi put ove godine u okviru sajma biće održano takmičenje sjekača-motorista koje organizuju “Šume Republike Srpske” – istakao je Bojanić.

Dodao je da će u okviru sajma biti organizovan i tradicionalni Kup u lovu na grabljivice.

– Biće promovisana makedonska vina, a predstaviće se i turističke organizacije iz Laktaša, Mrkonjić Grada i mnogi drugi. Na štandu Lovačkog saveza RS biće predstavljeni i ocjenjivani lovački trofeji, a sajam ćemo završiti tradicionalnom lovačko-ribolovačkom večerom – rekao je Bojanić.

Predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić ističe da će se savez predstaviti u punom kapacitetu.

– Na našim štandovima biće izloženi trofeji divljači visokotrofejne vrijednosti. Pokazaćemo posjetiocima da veoma dobro gazdujemo u našim lovištima. Predstavićemo sve ono što radimo. U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS u lovišta postavljamo 36 posebnih visokih čeka, više od 200 hranilica i 400 kamera. Sajamska ponuda će biti samim tim bogatija jer ćemo kroz fotografije i trofeje predstaviti sve što radimo – rekao je Minić.

Dodao je da na sajmu očekuju i goste iz Srbije, Hrvatske i Mađarske, a otvaranju manifestacije, kaže Minić, prisustvovaće i prva dama Lovačkog saveza RS.

Jesenji sajam biće otvoren do 18. novembra, a posjetioci će imati priliku da obilaze štandove od 10 do 19 časova.

(Glas Srpske)