Magazin 23.10.2015.

Jeste li znali šta znače BB, CC, DD i EE skraćenice na kremama za lice?

ČITANJE: 2 minute
kreme za lice
Ukoliko ste i vi izgubljeni u prevodu sve brojnijih kratica BB, CC, DD i od početka aprila, EE krema, pogledajte o čemu se radi, koja je razlika i koji bi bio vaš najbolji izbor.

Svim ovim kremama je zajedničko da u sebi sadrže sastojke koji hidratiziraju i njeguju vašu kožu s jedne, ali istovremeno toniraju i ujednačavaju ten s druge strane.

BB krema

S njom je sve počelo. Skraćena od riječi Blemish Balm u prijevodu znači balzam za nepravilnosti. BB krema je prva takve vrste; koja umiruje i hidratizira, ali i tonira te štiti kožu od UV zračenja. Njena glavna prednost je što postiže efekt kao i puder, ali nakon skidanja, koža je u puno boljem stanju. Također sadrži i sastojke koji pomažu u sprječavanju starenja kože i stvaranju bora.

CC krema

CC krema, skraćena od Color Correcting Cream definiše se kao nova generacija BB kreme, a namjenjena je prije svega ujednačavanju tena. Drugim riječima, ima ista svojstva kao i BB, ali u još boljoj varijanti. CC krema je hranjivija, bolje regeneriše kožu i ujednačava ten, a ima i pojačanu zaštitu od sunca, zbog čega će biti bolji izbor za ljetni period. CC krema takođe je izdržljivija i duže traje.

DD krema

Dynamic do all ili čarobna formula za sve, je krema namjenjena cijelom tijelu i za sada pripada samo jednom brandu. Julep je ovim izumom preduhitrio brojne kozmetičke magove te skraćenici DD dao potpuno novo značenje i funkciju.
Prvotno je DD bila oznaka za daily defense – dnevnu zaštitu i bila je namjenjena njezi tijela i stopala.

EE krema

Extra Exfoliating Cream ide korak dalje od svih ostalih koje samo hidratiziraju, toniraju i imaju anti-age učinak. EE krema dodatno osigurava maksimalan piling kože te uklanja mrtve stanice. Prva EE krema punim se nazivom zove EE Marine Granules i obećava savršen tretman kože, kakav biste dobili primjenom skupih elektronskih četki za kožu.

(Gloria.hr)