Vijesti 12.01.2016.

Jezivi detalji ubistva o kome priča Srbija: Dječak (17) preklao druga (15) zbog duga od 250 dinara

ČITANJE: 2 minute
tuca
Jeziv maloljetnički zločin dogodio se u Vršcu u noći između nedjelje i ponedeljka, kada je P. N. (17) usmrtio V. S. (15) tako što ga je nožem ubo u vrat, a njegovog druga M. V. (17) izbo u stomak i to sve, navodno, zbog duga od 250 dinara!

Prema pisanju dnevnog lista “Alo!” do sukoba je došlo nešto poslije ponoći u vršačkoj ulici Dimitrija Tucovića, nedaleko od kuće maloljetnog ubice. Prvi rezultati istrage govore da su se dječaci sukobili oko nevraćenog duga i nepoštovanja roka. Međutim, pravi razlog znaće se nakon saslušanja svih svjedoka.

Još nije poznato koliko je dječaka učestvovalo u sukobu niti kako je do njega došlo. Ipak, zna se da je P. N. (17) nožem nalik na bodež u vrat ubo nesrećnog V. S. (15), koji je preminuo na licu mjesta. P. N. je u stomak ubo i drugara V. S, M. V. (17), koji se srušio u obližnji odvodni kanal, a kako su rekli u vršačkoj bolnici, njemu su utvrđene teške tjelesne povrede i nalazi se van životne opasnosti.

-Bilo je jezivo, ne znam šta bih vam rekla. Čula sam galamu i pogledala kroz prozor. Već tada jedan od dečaka je ležao, a drugi je nekoliko metara dalje od njega pao. Ostali dječaci su se razbježali, a onda su nekoliko trenutaka kasnije automobilom došli po ovog povrijeđenog-objašnjava starija žena i moli da joj ne otkrivamo identitet.

Na mjestu tragedije vidljivi su tragovi krvi, gotovo deset metara po trotoaru, ali i po bijeloj fasadi kuće na uglu Dimitrija Tucovića i Mitropolita Stratimirovića. Ispred kuće pored zatekli smo komšiju kako pere krvave tragove ispred svog ulaza.

-Vjerujte da ništa nisam čuo. Probudili su me policajci kada su pozvonili u toku noći i zatekao sam strašan prizor. Sve je bilo krvavo- kaže zatečeni čovjek i samo odmahuje glavom u nevjerici.

U domu osumnjičenog P. N. (17) nikoga nismo zatekli, a kako saznajemo, njegov otac je s njim čekao na saslušanje kod sudije za maloljetnike u Pančevu. Prema priči komšija, majka već neko vrijeme ne živi s njima. Osumnjičeni P. N., prema priči nastavnika, rijetko je dolazio u srednju školu i još u prvoj godini je napustio.

(NN)